keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Paahdettu tomaatti-vuohenjuusto-linssikeitto & maksanpuhdistusta


Mähän olen ihan unohtanut kertoa, että putsailin maksaani viime viikolla. Kuulostaa varsin eksoottiselta ja täytyy myöntää, että sitä se kyllä olikin! ☻ En viitsi tässä nyt tarkemmin selitellä miten sen tein, mutta ne joita kiinnostaa, niin käykäähän lukasemassa ohjeet TÄÄLTÄ. Enkä niistä tuloksistakaan viitsi sen enempää tässä (sopivasti ennen ruokapuheita) höpistä, mutta voin sanoa että toimii! Toistan puhdistamisen ensi viikolla. Kannattaa tosiaan pyhittää yksi päivä kokonaan tälle. Huomaatte kyllä sitten miksi jos tähän ryhdytte. Mulla tuntuu olo ja iho nyt jo paljon paremmalta. Saa nähdä millaisia muutoksia kolmen puhdistuksen sarjahoito saa aikaiseksi...
(P.S. Tuota Epsom-suolaa eli karvassuolaa saa ostettua ainakin apteekeista ja luontaistuotekaupoista. Itse olen omani tilannut iHerb.comista.)

Kiitos tämän puhdistuskuurin, ei perjantaina tehnyt mieli mitään kovin raskasta ruokaa. Tämä Minkan kasviskeitto oli oikein oiva tapa päästä kiinni taas normaaliin ruokavalioon. Kasviskeitot on vaan niiiiin hyviä ja näitä on kiva aina kokkailla sillon kun isäntä on pois kotoa (lue:kalareissussa). Se kun ei taitais kasviskeittoon koskea pitkällä tikullakaan.... ;)

Paahdettu tomaatti-vuohenjuusto-linssikeitto


7 tomaattia
1 iso porkkana
1 sipuli
1 punasipuli
5 valkosipulinkynttä
200 g vuohenjuustoa
2,5 dl punaisia linssejä
2 kasvisliemikuutiota
tuoretta basilikaa
rypsiöljyä
mustapippuria
suolaa
chilijauhetta

Lisäksi:
maustamatonta jogurttia/kookoskermaa

Pilko tomaatit, porkkana, sipuli ja punasipuli paloiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lisää pellille myös kuoritut valkosipulinkynnet. Kaada päälle reilusti rypsiöljyä, mustapippuria, suolaa ja chilijauhetta. Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Kaada paahdetut kasvikset ja pellillä oleva öljy kattilaan. Lisää noin 4 dl vettä ja kasvisliemikuutiot ja anna kiehua 15 minuuttia.
Huuhtele linssit huolellisesti siivilässä juoksevan veden alla. Lisää linssit ja toiset 4 dl vettä kattilaan. Anna ainesten porista kattilassa noin 30 minuuttia.
Lisää lopuksi vuohenjuusto pieninä paloina, nippu tuoretta basilikaa ja ruohosipulia. Poraa keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vielä hieman vettä, jos keitto tuntuu kovin paksulta. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Chiliä voi laittaa reilusti jos pitää tulisesta ruoasta. Vuohenjuusto tasapainottaa sopivasti tulista keittoa. Tarjoile keitto esimerkiksi maustmattoman jogurtin/kookoskerman, tuoreiden yrttien ja chia-näkkärin kanssa. 


Linssit tuo muuten sitä kaivattua proteiinia kasviskeittoon. Pitäisi nälänkin pysyä hieman kauemmin loitolla. Mutta jos välttelee hiilareita, niin sit nuo linssit kannattaa unohtaa. Samoin kuin kaikki herkulliset pavut ja kikherneet. Just ne ainekset joilla kasviskeitosta saa hieman ruokaisamman.


9 kommenttia:

  1. Ihana keitto! Voit laittaa minulle postipaketissa ylijäämäkeitot, jos ei isännälle maistu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää mihin ylimääräiset keitot saa postittaa! ;) Harmi vaan, että nämä kasviskeitot on niin hyviä että niitä harvoin jää yhtään yli! :)

      Poista
  2. Mä kyllä haluan sulta lisätietoja tosta pudistuksesta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kerron mielelläni! :D En viitsinyt perjantaina ruuan ääressä alkaa kertoilemaan.... ;)

      Poista
  3. Kävin lukemassa tuosta maksanpuhdistuksesta mielenkiinnolla. Herkullista keittoa, linssit on tosi hyviä :p Samaa reseptiä katselinkin jo Minkan blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aika...hmm...sanoisinko mielenkiintoinen kokemus! ;) Mutta onhan se totta mitä maksasta sanotaan, että se joutuu aika koville kun yrittää suodattaa kaiken ylimääräisen pois ihmisen kehosta.

      Poista
  4. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo puhdistus! Oliko vaikea saada juotua tuota? :D

    Ja kiva kun kokeilit tätä reseptiä, tuo keitto on kyllä todella hyvää! Meilläkin mies aina vähän empii noiden kasvissosekeittojen ja muidenkin kasvisruokien kanssa, mutta aina kuitenkin syö niitä ja tykkää kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaanko että sillon illalla meni aika keposeen tuo karvassuolakin (aika karvasta, etten sanoisi). Mutta tuo öljy/sitrussekoitus oli aika mielenkiintoisen makuista. Ehkä eniten inhotti se öljyinen koostumus. Mutta onneksi se pillillä meni aika kivuttomasti. Seuraavana päivänä tekikin jo aika tiukkaa niiden karvassuolejen kans... :D

      ..ehkä meilläkin siis mies on vielä koulutettavissa.... ;)

      Poista
    2. Niin ajattelinkin, että toi öljy vois tehdä ainakin itselläni aika tiukkaa. Oon joskus syönyt muutaman ruokalusikallisen öljyä ja se oli jotenkin vaan tosi kuvottavaa :D

      Miehillä taitaa olla usein tapana nyrpistellä nenäänsä kasvisruoille, mutta hyvin ne tuntuu uppoavan jos muutakaan ei ole tarjolla ;) Kannattaa kokeilla!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)