perjantai 30. maaliskuuta 2018

Kreikkalaiset lihapullat


Kyllä nyt on makumatkailua, kun alkuviikosta oltiin Meksikossa ja tänään jo Kreikassa. 😂 Se on hyvä että edes makujen kautta pääsee matkustaan, koska noihin maihin tuskinpa muuten tulisi lähdettyä. 
Näihin lihapulliin kannattaa ehdottomasti käyttää karitsanjauhelihaa, jos sitä vaan jostain saa käsiinsä. Itse katsoin karitsanlihan hintaa kaupassa, ja totesin että meille kelpaa ihan hyvin nauta-sika. 😁
Tämän lihapullataikinan juju on tuoreet yrtit, ja niitä kannattaakin laittaa reilusti. Oliivit ja fetajuusto vois tuoda vielä lisää kreikkalaista tuntumaa, mutta itse menin nyt pelkin yrtein.

Ja pieni varoituksen sana - nää on ihan mielettömän hyviä!! 😋  
Odotellen vaan sitä aikaa, kun tuoreet yrtit saa omalta pihalta...

Kreikkalaiset lihapullat

1½ dl korppujauhoja
4 dl turkkilaista jogurttia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 munaa
2 tl suolaa
1 tl kuivattua minttua
½ tl mustapippuria
2 tl (luomu)sitruunankuorta raastettuna
2 ruukkua tuoretta minttua silputtuna
2 ruukkua tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
1 kg nauta-sikajauhelihaa

Sekoita korppujauhot ja jogurtti kulhossa. Anna turvota hetki.
Kuori sipulit ja raasta raastimella hienoksi. Purista sipuliraasteesta ylimääräiset nesteet pois.
Lisää korppujauhoseokseen munat, mausteet, yrtit, sipulit ja lopuksi jauheliha. Vaivaa murekemassa tasaiseksi.
Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä leivinpaperin päälle pellille. Huuhdo käsiä pyörittelyn lomassa, jotta mureketaikina ei tartu käsiin.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.


Mä alan nyt valmistautumaan pääsiäisbrunssiin (johon nämä lihapullatkin ovat menossa). 🐣 
TÄÄLTÄ voit käydä kurkkimassa mitä meillä oli viime vuoden brunssilla tarjolla. Voisin väittää, että tänä vuonna saattaa mennä vähän enemmän överiksi tuon ruokamäärän kanssa.... 😂


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, mukavaa pääsiäistä kaikille ♥
Mulla on nyt neljän päivän ruhtinaallinen loma - tämä tuli enemmän kuin tarpeeseen!! 


2 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoinen ohje! Alkoi kiinnostaa miltä maistuu lihapullat joissa on minttua ja sitruunan kuorta! Kehut kuitenkin niin ovat varmasti hyviä 😄 Mä tykkään laittaa lihapulliin fetaa (muusattuna taikinaan), siitä tulee tosi paljon makua! Ja basilika siihen vielä kaveriksi 😋👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli tuo fetajuusto mielessä, mutta ajattelin nämä vetää pelkkien yrttien kanssa ja kokeilla seuraavalla kerralla. Mun mielestä tuo mintun ja sitruunankuoren yhdistelmä oli ihan superhyvä. Isäntä tietenki kommentoi että maistuu vähän hammastahnalle :D mutta mun tuli vaan mieleen kun joskus kävin Lontoossa kreikkalaisessa ravintolassa syömässä ja siellä oli tälläisiä saman makuisia lihapullia, nam!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)