keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Broileripiirakka suolakeksipohjalla


No nyt 😋 tuli kyllä tehtyä sellaista herkkua että oksat pois. Tämä oli niin sanottu vahinkolaukaus, joka meni kerrasta maaliin. Kaveri oli tulossa päiväkahveelle, ja ajattelin että jotain suolaista olis kiva leipoa. Jostain syystä mulla on broileripiirakat ja -pizzat jäänyt aina testaamatta. Jotenkin vaan se ajatus broilerista suolaisessa piirakassa ei ole houkutellut. Nyt jääkaapissa oli kuitenkin paketillinen Atrian fajita maustettua Vuolu kanafileetä ja päätin kokeilla sitä piirakan täytteenä. 
Ja ekaa kertaa kokeilin myös tehdä pohjan suolakekseistä ja voi vitsit mutta oli hyvää!! Pohjaan voi käyttää ihan mitä tahansa suolakeksejä, mutta itsellä oli paprikalla maustettuja Tuc keksejä. Ja kaappiin jäi onneksi vielä runsaasti eri makuja, joten näitä piirakkavariaatioita on luvassa ihan varmasti vielä lisääkin.... 😉

Broileripiirakka suolakeksipohjalla


Pohja:
100 g suolakeksejä (paprikalla maustettuja)
1 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
½ dl paholaisen hilloa
n. 150 g Vuolu kanafileetä
1 punainen paprika
200 g valkosipuli-yrttituorejuustoa
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
suolaa

Tee ensin pohja. Sulata voi. Jauha suolakeksit ja sekoita jauhoihin. Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Hienonna paprika. Levitä hilloa pohjalle. Lisää vuokaan kanat sekä paprikat. Sekoita tuorejuusto, kermaviili sekä kananmuna tasaiseksi. Lisää hieman suolaa. Kaada seos vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 30-40 min. 



Tuosta paholaisen hillosta mulla ei ole antaa ohjetta, koska mun äiti tekee sitä ja pitää samalla meidät "hilloissa". 



Ja talvi yllätti taas kevään odottajat! 😂 
Olisin jo ihan valmis luopumaan lumesta ja ottamaan vastaan lämpimän kevätauringon, mutta näillä mennään!! 





6 kommenttia:

  1. Hei. Varmaan todella herkullista piirakkaa. Ei tainnut pohjastakaan tulla niin kovaa, kun digestivestä tehtynä juustokakkuun. Meillä isäntä manaa aina kovia juustokakkujen pohjia. Täytekekseistä saa huomattavasti parempia. Toi teidän Viski on sitten niin upee koira.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä erittäin positiivinen yllätys!! Pohja ei todellakaan ollut kovaa. Vähän murenevaista, eli sen puoleen olis voinut enemmänkin olla voita, mutta toisaalta pysyi leikatessa hyvin kasassa. Ja tuo Vuolu kana oli hyvää piirakan täytettä, kannattaa testata!
      Viski on kyllä aika komea ♥ ja näyttää vielä komeammalta lunta vasten kuvattuna! :)

      Poista
  2. Kiva blogi ja sattumalta löysin tänne. Piirakka vaikuttaa hyvältä ja tosiaan hyvä keksintö tehdä pohja suolakekseistä :) Vuolu kanaa olen testannut kanasalaattiin itse. Komea on koira kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu ja tervetuloa seuraamaan Koivurannan väen elämää! Ja kiitos kun jätit kommentin niin löysin samalla tieni sun blogiin! :)
      Mun ei juuri muuten tule syötyä suolakeksejä, niin tässä ne saa hyvin hyötykäytettyä, mikäli niitä on kaappeihin kertynyt.
      Ja mä olen kans tuota vuolukanaa käyttänyt salaatteihin. On kyllä aika erinomainen tuote!
      Ja Viski kiittää kehuista! ♥

      Poista
  3. Oon jossain törmännyt tuollaiseen keksipohjaan suolaisessa piirakassa. Se vaikuttaa mielenkiintoiselta! Ja kun noita keksipohjia paistetaan uunissa niin niistä tulee aina ihanan mureita ja maukkaita! Ihana piirakka! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan, itse olin ainakin tosi positiivisesti yllättynyt! Ja vitsit että tuli helpolla tuo pohja, ei tarvinnut paljon käsiä liata! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)