torstai 12. tammikuuta 2017

Jauheliha-tacopiirakka (gluteeniton)


Sunnuntaina vietettiin päivä Liesjärvellä samoillen. Kävelyä, valokuvaamista, kauniin luonnon ihmettelyä, grillausta. Ja voitte uskoa, että vaikka juuri oli paketillinen nakkeja grillattu, niin kotiin tullessa oli ihan TÖRKEE nälkä. Olin kauan jo haaveillut K-Ruoka lehdestä löytyneestä jauheliha-maissipiirakasta ja sitä varten löytyi aineksetkin kotoa. Mutta kun aloin tutkimaan ohjetta tarkemmin, huomasin, että siitä piirakasta paistettiin uunissa ainoastaan pohja ja kaikki muu täyte laitetaan päälle sen jälkeen. Tosi hyvä idea ja kaunis piirakkahan näin tulee, mutta vähän huono idea kun piirakkaa pitäisi syödä muutamana päivänä ja lämmittää aina uudelleen ja uudelleen. Siispä suunnitelma meni vähän uusiksi. Kokeilin kuitenkin tuota lehden gluteenitonta pohjaa, ja se osoittautuikin ihan hyväksi pohjaksi. Pirkan Monterey Jack -juusto oli kaupasta loppu, joten korvasin sen ihan tavallisella cheddarjuustoraasteella.

Jauheliha-tacopiirakka 
gluteeniton


Pohja:
1 dl vettä
½ tl psylliumia
2 dl maissijauhoja (esim. Risenta)
½ dl cheddarjuustoa raastettuna
2 rkl perunajauhoja
½ tl suolaa

Täyte:
400 g jauhelihaa
tacomaustetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa
2 kananmunaa
2 dl cheddarjuustoa raastettuna

 Sekoita psyllium ja 1/2 dl vettä. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää loppu vesi ja pohjan muut ainekset ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voideltuun vuokaan (Ø 24 cm). Esipaista 175-asteisen uunin alatasolla n.10 minuuttia.
Paista jauheliha ja sipulit ja mausta mieleiseksesi tacomausteella. Lisää jauheliha esipaistetun piirakan päälle. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista vielä n. 25 minuuttia.


Nauti vaikkapa meksikolaishenkisen salaatin, paholaisenhillon ja ranskankerman kera. 


Tässä vielä muutama kuva Liesjärven reissulta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)