torstai 24. marraskuuta 2016

Kievin kana (gluteeniton)


Tämä oli parasta broileria pitkään aikaan. En tiedä kuinka onnistuinkin näin hyvin! 😄 Jos oletetaan että menet hyvään ravintolaan syömään ja ruoka on erittäin onnistunutta, niin juuri samanlainen fiilis oli tämän kanan kanssa, kuin parhaimmasta ravintolasta. Välillä broiskusta tulee ihan superkuivaa, vaikka kuinka sitä yrittäisit paistella oikein. Mutta tämä ei ollut pätkän vertaa kuivaa. Ehkä suurella voi määrällä broiskun sisällä saattoi olla jotain osuutta asiaan. 
Ohje on Yhteishyvän ja sieltä sivuilta löytyy todella hyvät, kuvalliset valmistusohjeet, kannattaa tsekata. Tein ohjeeseen sen verran muutoksia, että vaihdoin vehnäjauhot maissijauhoihin ja korppujauhon maissipolentaan.

Kievin kana


8 broilerin rintafileepihviä

Maustevoi:
100 g voita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl silputtua persiljaa
2 rkl sitruunanmehua
0,2 tl kuivattua rakuunaa
0,2 tl rouhittua mustapippuria
0,2 tl suolaa

Leivitykseen:
1 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
0,2 tl mustapippurirouhetta
2 munaa
2 rkl vettä
1,5 dl polentaa

 Tee maustevoi. Sekoita voihin muuta ainekset. Taputtele voi levyksi paperin päälle ja pane pakastimeen.
Leikkaa kovettunut voi paloiksi.
Tee broilerileikkeisiin esim. fileointiveitsellä pitkittäiset taskut. Työnnä voipalat taskuihin ja sulje taskut coctailtikuilla.
Pane maissijauhot ja mausteet, muna-vesiseos ja polenta syville lautasille. Kääntele leikkeleet ensin maissijauhoissa, sitten munassa ja lopuksi polentassa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki.
Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Paista leikkeisiin keskilämmöllä kaunis ja rapea pinta.
Pane leikkeet uunivuokaan ja peitä leivinpaperilla. Jälkikypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Olisin halunnut tarjota kanan perunamuusin ja herneiden kera, niinkun se kai oikea oppisesti kuuluu. Mutta koska kello oli jo niin paljon ja herneitäkään ei löytynyt, niin höyrytin kasviksia ja isännälle tein ranskiksia.


Viime viikolla tuli tehtyä myös tätä huippuhyvää pohjatonta piirakkaa. Tällä kertaa vaihdoin vaan tonnikalan pekoniin. Ja hyvää tuli!


Ja sunnuntaina tein vähän epäonnisen munakasrullan, kuten kuvasta näkyy. Pyysin isäntää avuksi, että nostetaan valmis rulla toiselle pellille. Ja yllättäen leivinpaperi antoi vähän periksi. Mutta niin hyvät refleksit oli molemmilla, että rulla ei tippunut lattialle, vaan saatiin se napattua ilmasta vielä kiinni. Ja hyvää se oli kohtalaisen hassusta ulkonäöstä huolimatta! :D Ja sitä paitsi isäntä keksi hyvän idean, että laitetaan tuohon juustoa kunnolla päälle ja hetkeksi uuniin, niin sehän oli kuin pizzaa olisi syönyt! :D
Rullan pohjan tein TÄLLÄ ohjeella ja täytteet oli TÄSTÄ ohjeesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)