maanantai 31. lokakuuta 2016

Punajuuri-fetajuustopaistos


Vitsit että mun päivitykset laahaa pahasti jäljessä. Kaikkea hyvää on tullut kokkailtua, etenkin tuossa viikonlopun aikana, ja oikein kutkuttaa jo päästä niitä tänne kirjailemaan. Mutta kaikki aikanaan. Tässä tulee nyt ensin punajuurilaatikon ohje, jota tuli tehtyä tasan viikko sitten. Meillä oli iso purkillinen tölkkipunajuurta jääkaapissa. Sitä vähän jäi isännän 30 vee synttäreille tehdyistä rosollista ja punajuurisalaatista. Samoin jäi vähän smetanaa. Ja kas kun kävikin hyvä tuuri, ja silmiin otti Ketoosiin -blogista tälläinen punajuuripaistos. Tämä oli alkuperäisessä ohjeessa tehty Aurajuustosta, ja siitä minäkin tämän olisin kaikista mieluiten tehnyt. Mutta joku (lue:minä) juustohiiri oli käynyt syömässä paketillisen juustoa pois jääkaapista, joten pakko oli tyytyä fetajuustoon. Eikä ollut huonoa näinkään - ei ollenkaan.

Punajuuri-fetajuustopaistos


25g voita
700g tölkkipunajuurta kuutioina
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
120g smetanaa
150g fetajuustoa (tai aurajuustoa)
1tl mustapippuria
2rkl balsamico-etikkaa
juustoraastetta
rakuunaa

Kuutioi sipuli ja kuullota kevyesti suuressa pannussa. Lisää valutetut ja huuhdellut punajuurikuutiot ja paista hetki sekoitellen.
Lisää smetana, aurajuusto, etikka sekä pippuri ja sekoita hyvin, niin että kaikki juusto sulaa ja seoksesta tulee tasaista.
Kaada seos uunivuokaan, ripottele päälle juustoraastetta sekä reilusti rakuunaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.


Nautimme punajuuripaistosta superherkullisen Mustapekkapossun kanssa. Vitsit tuota possua pitää tehdä taas uusiks heti kun saa vaan possua jostain edullisesti!! Niiiiiiiiin taivaallisen hyvää.


Ja tämän annoksen voimalla jaksoikin nauttia Volbeatin keikasta Helsingin Hartwall-areenalla. Vitsit että oli hyvä keikka ♥
Viime keikasta olikin aikaa jo vierähtänyt melkein kolme vuotta.


Yötä olimme tällä kertaa GLO-hotel Kluuvissa ja täytyy sanoa, että oli aika täydellinen aamupala siellä!! Ihan just ja just sai vatsansa täyteen.... ☺



4 kommenttia:

  1. Hitsit mun täytyy linkata tämä sinun blogi mun äidille, kun se tykkää ja tekee just tämän tyyppistä ruokaa ku sinäkin! :) Punajuuri on tosi hyvää säilykkeenä, keitettynä, paahdettuna ja ihan joka olomuodossa. Ainoa huono puoli on, että se värjää joka paikan, kun sitä käsittelee, mutta onneks se ei oo vaarallista :D Ite odotan ihan täpinöissäni helmikuuta ja Mikael Gabrielin HIMMEE-kiertueen keikkaa täällä Ylivieskassa! Ihan yhtä paljon ei meidän liikuntakeskukseen mahdu porukkaa kuin Hartwall-areenalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei linkkaapa ihmeessä! Itse olen ainakin aina ihan fiiliksissäni kun löydän jostain omaan ruokavaliooni sopivia arkiruokareseptejä!! :)
      Kyllä livemusa on vaan niiiin ♥
      Aina miettii että miksi ei käy useammin kuuntelemassa. Ja nuo pikkukeikat on myös hyviä. Enemmän ehkä itsekin tykkään hieman pienemmistä keikoista. Seuraavaksi kutkuttaisi lähteä katsomaan Nicke Borgia Helsinkiin joulukuussa.... :)

      Poista
  2. Kiitos ihanasta punajuuri-fetapaistoksen ohjeesta. Meillä oli tänään tätä ruokana ja olihan se hyvää.
    Laitoin Tupun tuvasta linkin sivuillesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit! <3 Pitää itsekin tätä taas joskus tehdä uudelleen.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)