maanantai 10. lokakuuta 2016

Omena-mascarponekakku (gluteeniton, VHH)


Lupailinkin viime viikolla ainakin vielä yhden omppureseptin. Ja täältä pesee! :) 
Yksi mascarpone ja purkki kuohukermaa kummittelivat jääkaapissa ja muistuttelivat päiväysten umpeutumisesta. Ja kas mikä tuuri, tähän kakkuun tarvittiin juurikin molempia. Ohjeen löysin Marjolassa Herkutellaan -blogista. Hywwää oli! Vielä on pieni pala kakkua jääkaapissa, mutta ei haittaa, sillä tämä(kin) kakku vaan paranee vanhetessaan.

Omena-mascarponekakku
20 cm


Pohja:
50 g voisulaa
2 munaa
2 rkl mascarponea
1 iso omena/2 pientä raastettuna 
1 dl sukrinia (tai haluttua makeutusta omaan makuun sopiva määrä)
1 tl vaniljajauhetta
0,75 dl kookosjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 muna
½ sitruunan mehu
makeutus oman maun mukaan

Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
20 g voita
2 rkl kookossokeria (tai intiaanisokeria)
50 g pekaanipähkinöitä kevyesti rouhittuna TAI mantelilastuja

Pohjaan kaikki ainekset kunnolla sekaisin, voit käyttää vaikka vatkainta halutessasi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Painele pohjan päälle raastetut omenat, sekä mausteeksi halutessasi kanelia ja sukrinia. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos esipaistetun omppupohjan päälle. Kaada täyte varovasti, ettei pohja imaise täytettä. Jatka paistamista n. 30 minuuttia.
Tee sillä välin kuorrute. Laita kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja anna pulputella välillä sekoittaen kinuskimaiseksi n. 15 minuutin ajan. Kuorruta jäähtynyt kakku pekaani/mantelikinuskilla ja anna levätä hetki ennen nauttimista.


Eilen ehdin jo hihkua vastauksena jonkun kommenttiin, että meidän Pimun korva on jo täysin parantunut. Taisin taas hihkua hippasen liian aikaisin. Eilen illalla ennen nukkumaanmenoa ihmeteltiin, että miksi Viski nuolee Pimun korvaa ihan koko ajan. No, iso mätäpaisehan siihen oli tullut. Ja se haisi ihan JÄRKYTTÄVÄLLE. Tänään sitten se pahanhajuinen kissa koppaan ja lääkärille. Onneksi saatiin heti tänään aika. Kissa tainnoksiin, pesulle, mätäpaise puhki ja antibiootti&särkylääkekuuri messiin. Mitä tästä opimme - kun kissa on jonkun kanssa ottanut matsia ja sillä on selvä hampaasta tullut haava, viemme sen heti lääkärille näytille. Ei kiitos enää näitä mätäpaiseita. Nyt saa desinfeerata koko talon, että saa tämän ihanan tuoksun pois... 
Eläimet ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)