torstai 6. lokakuuta 2016

Helppo (gluteeniton) omenapiirakka


Eilen oikein havahduin siihen, kun ihmiset alkavat jo miettimään joulujuttuja, että herttinen sentään, joulu jo "kohta" tulossa ja mulla on kaikki syysjutut (lue: lukuisat omenapiirakat) vielä tekemättä. Ja pieni paniikki, että onko yöpakkaset jo vieneet omenat, mutta ei sentään. Siellä niitä oli läheisen kyläkoulun pihassa vielä vaikka millä mitalla. Pieni pussukka lähti mukaani, ja tämän piirakan lisäksi olisin tarkoitus ainakin yksi uusi piirakkaresepti vielä testata.
Yhden omppupiirakan olen jo tänä syksynä tehnyt KLIK, mutta nyt halusin enemmän sellaisen ns. perinteisemmän piirakan, eli ei mitään rahkatäytteitä, vaan peruspiirakka ja kylkeen vaikka vaniljakastiketta. Jos ohjeen ei tarvitse olla gluteeniton, niin korvaa kaikki jauhot vehnäjauhoilla. Tai jos haluat käyttää valmista gluteenitonta jauhoseosta, niin sekin onnistuu. Samoilla jauhomäärillä mennään joka tapauksessa.

Helppo omenapiirakka


Pohja:
1½ dl Provenan gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa
1 dl maissijauhoa
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 dl AB-piimää
75 g voita
1 kananmuna

Pinnalle:
4-5 hapanta omenaa
1 tl kanelia
2 tl sokeria (käytin kookossokeria)

Pese omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sulata rasva. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kulhoon piimä, jäähtynyt rasva ja muna. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina piirakkavuokaan (halk 26 cm) ja asettele pinnalle omenaviipaleet. Ripottele omenaviipaleiden päälle kanelia ja sokeria.
Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa omenapiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.



P.S. Suosittelen tekemään suosiolla 2-kertaisen annoksen ja tekemään piirakan pellille. Vein piirakan töihin ja se syötiin kolmeen pekkaan melkeinpä yhdeltä istumalta. ☺


2 kommenttia:

  1. Kylläpä on herkullisen kuuloinen piirakka. En ole syönyt vielä tänä vuonna palaakaan omppupiirakkaa! Mikä vahinko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta Peggy, vielä ehtii!! Omppuja on puut pullollaan, ei muuta kuin leipomishommiin!!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)