perjantai 12. elokuuta 2016

Vehnätön vuokaleipä


Nyt kesälomalla ollessa on aina sillon tällön ollut hieman ylimäärästä aikaa ja olen käyttänyt sitä paperisten reseptien läpikäyntiin. Mulla on yksi kansio, johon niitä olen kerännyt ja valmiiksi jaotellut. Tämäkin leipäresepti löytyi sieltä muiden paperisten reseptien joukosta ja valitettavasti en sen tarkemmin tiedä mistä tämä on peräisin. Leipä oli ihan superhelppo tehdä. Voi sulatettiin ja muut ainekset sekoitettiin vaan voin joukkoon. Maistelin valmiista leivästä varmaan kolme palasta heti yhdeltä istumalta, enkä siltikään oikein osannut sanoa, että tykkäsinkö siitä vai en. Mutta ei se nyt ihan pahaakaan voinut olla, koska niin monta palasta päädyin syömään. 
Mutta kun leipä oli jäähtynyt kunnolla, saatoin todeta että hyväähän tämä on. Ja isännällekin se on siihen malliin kelvannut, että kehoitan muitakin kokeilemaan. Lämpysenä tämä saattaa maistua vähän liikaa "munakokkelileivälle", mutta jäähdyttyään ei eroa tavalliseen vaaleaan leipään juuri oikein edes huomaa. Etenkin kun laittaa kunnolla täytteitä päälle. Meidän suosikkileivät (tällä hetkellä) sisältävät kunnon kerroksen voita, salaatinlehtiä, juustoa, kinkkua, majoneesia ja tomaattia. NAM!! ☺

Vehnätön, gluteeniton, VHH vuokaleipä

 
6 kananmunaa
1 1/4 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl psylliumia
1 dl jogurttia
1 tl sokeria/makeutusjauhetta
n. 1 tl suolaa
150 g voita
½ dl seesaminsiemeniä
1-2 rkl pellavansiemenrouhetta

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kaikki aineet yhteen, voitele leipävuoka (itse en ikinä voitele, vaan laitan vuokaan leivinpaperin) ja kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle vielä vähän esim. seesaminsiemeniä. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.
 
 
Kannattaa laittaa pellavansiemenrouhetta ja siemeniä ihan reilulla kädellä, jotta leivässä on vähän jotain "suutuntumaa" ja ei tosiaan maistu ihan pelkältä "munakkaalta". Meillä ainakin tähän tykästyttiin niin paljon, että saan kohta taas ruveta leipomispuuhiin. Sitä vaan tässä mietin, että mitenköhän tämä leipä kestää pakastamista....?!


Lomalla ehkä parasta on aina se, että saa syödä aamupalan ihan rauhassa. Tämän kyseisen leivän lisäksi ollaan syöty paljon munia ja pekonia. Ja yksi aamu tuli syötyä turkkilaista jogurttia marjojen, härkäpapurouheen ja hunajan kanssa. Hyvää oli! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)