lauantai 13. elokuuta 2016

Paprikapossua & paistettuja kanttarelleja


Jossain postauksessa taisin mainitakin, että olen tässä kesälomalla käynyt läpi reseptikansioita. Ja sieltä tämä paprikapossun ohjekin löytyi. Ohje on Valintatalon reseptilappusesta, vuodelta 2005. Ja luojan kiitos löysin tämän reseptin, tästä tuli ihan heittämällä mun ja isännän yksi lempiruuista. Helppoa, yksinkertaista, ei kovin nopeaa, mutta pirun herkullista!!! 
Käytin tähän kassleria, mutta muukin possunosa käy. Teen aina niin, että kun kassleria saa jostain halvalla, ostan köntin ja paloittelen sen valmiiksi pakkaseen. Niitä on sieltä näppärä ottaa erilaisiin ruokiin. Kassleri on edullista ja hyvin herkullista, kunhan sen valmistaa ajan kanssa.


Paprikaporsas


3 eriväristä paprikaa
2 sipulia
1 punasipuli
pala purjoa (käytin uuden sipulin varsia)
n. 600 g porsaan suikaleita
170 g pekonia
suolaa, pippuriseosta
1 tl punaista chilirouhetta
1 tl paprikajauhetta
1 rkl hunajaa
2 dl vettä

Puhdista ja paloittele paprikat ja sipulit. Kuutioi tai suikaloi pekoni. Ruskista pekoni ja porsaanliha pannussa tai padassa ja laita uunivuokaan. 
Lisää loput aineet, sekoita huolellisesti ja peitä vuoka foliolla tai kannella. Laita 150 asteiseen uuniin ja anna hautua kypsäksi (1½-2 tuntia).


Käytiin Viskiä lenkittämässä lähimetsässä ja sieltä sattumalta löytyi muutama kanttarelli. Poimin niitä isännän seurana, vaikka kovaan ääneen sanoin, että minähän en niitä sit syö. Mutta kuinkas sitten kävikään. Ajattelin, että yllättän isännän, tuon raskaan (loma)työnraatajan ja paistan pienen kasan sieniä voissa. Ja aijee ne oli hyviä! Tais suurin osa kadota mun omaan suuhun. Arvaa onko kantterelleja pakko lähteä metsästämään lisää.....? ☺

Paistetut kanttarellit


250 g kanttarelleja puhdistettuina kokonaisina tai silputtuina (ja hyvin kuivattuina)
25 g voita
1 rkl öljyä
1 salottisipuli tai kesäsipuli silputtuna
suolaa ja valkopippuria

Kuumenna rasvat pannulla. Kun voin vaahtoaminen lakkaa, pannu ja rasva ovat riittävän kuumia ja voit kumota kanttarellit pannulle. Sekoittele kanttarelleja viiden minuutin ajan. Lisää sipulisilppu ja jatka paistamista hieman miedommalla lämmöllä parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.


Isännälle tein lisäksi ranuja uusista perunoista. Pyörittelin ne öljyssä ja grillimausteessa ja perunat valmistuivat hienosti samalla kuin lihakin. Ja samalla valmistui myös uunijuurekset porkkanasta ja punajuuresta. Maustoin niitä hiukan öljyllä, suolalla, mustapippurirouheella, kuivatuilla yrteillä ja hunajalla.



Sanoisinko että tulipas taas ihan vahingossa tehtyä aikamoinen herkkuateria!! ♥

6 kommenttia:

  1. Eihän noista aineksista voi tulla kun hyvää ruokaa. Paprikainen possu on taatuti ihan meilläkin tykättyä ruokaa, joten pitääpä tehdä sitä piakkoin.Samantapaista ruokaa olen tehnyt broielrista.

    Aamupaloista olen tasan samaa mieltä...minäkin nautin lomapäivinä eniten kiireettömistä aamuista. Tyäpäivinä herätys viim 6 ja aika pikainen lähtö, joten siinä ei paljoa aamupaloista nautita, varsinkin kun mies on niin eri rytmisää....hän siis nukkuu vielä monta tuntia lähtöni jälkeen. Minulla on arkivapaita onneksi, joten niinä aamuina nautin myöhemmistä hitaista aamupaloista. tykkään myös jogurtti-marja-hunajaseoksesta, härkäpapurouhetta??? olenkohan koskaan edes maistellut?

    Kantarellit, suppilovahverot ja mustat torvisienet ovat aina olleet minulle herkkua, vaan kun toinen syöjä ei niistä niin välitä, tulee niitä harvemmin käytettyä. Sienet sopisivat hyvin tuonne paprikaisen liharuoan sekaankin.

    Mukavaa viikonloppua teille kaikille. Minä lähden tekemään tilauslistoja yms kirjallisia töihin liityviä töitä toisella korvalla kuunnellen riion kisoja ja kauheaa vesisadetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Härkäpapurouhetta olen minäkin innostunut kokeilemaan vasta noiden silakkapihvien jälkeen enemmänkin. Saas nähdä mihin kaikkiin ruokiin sitä vielä keksin laittaa. Ehkä pieneksi murennettuna sopisi myös leipien joukkoon....?!
      Pitääkin kokeilla paprikapossua joskus myös kanalla. Sopii varmasti ihan yhtä hyvin kuin possukin!

      Poista
  2. Possunniskasta saa kyllä niin hyvää, kunhan sen vaan valmistaa ajan kanssa, kuten totesit. Aivan liian aliarvostettu raaka-aine...edullista ja sopivan rasvainen koostumus muhevaan lopputulokseen. Nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä!! Meillä kassleri on suurta herkkua, oikeastaan ihan joka tavalla valmistettuna. Välillä tehdään lihakastikkeita, välillä patoja, joskus taas pihvejä ja suurta herkkuahan on tietenkin ylikypsä kassleri.
      Kasslerista on moneksi! :)

      Poista
  3. No on kyllä varsinainen herkkuateria!:) Parprikapossu kuulostaa sen verran hyvältä, että sitä on kyllä pakko kokeilla. Kiva että innostuit kantarelleista, ne on niin herkullisia!:) Lempisieni suppisten ohella. Suppikset sopii ihan täydellisesti talvisiin lihapatoihin. Nam nam!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Me just pohdittiin että koska tätä herkkua taas tehtäis! :)
      Täytyykin kokeilla kans noita suppiksia, ehkä ne osuis jo omaankin makuhermoon.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)