lauantai 18. kesäkuuta 2016

Mansikkaunelmatorttu sitruunatahnalla (gluteeniton)


Torstai-iltana se leivontainspis sit iski, kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tai oikeestan se iski jo keskiviikkoiltana, mutta meillä ei ollut munia, joten en päässyt leivontahommiin. Yleensä munia löytyy useampikin paketillinen kotoa, mutta kuin nyt olikin noin käynyt että ne oli päässyt loppumaan.
Ja jotain mansikkaistahan sen piti olla. Mansikkakakkua ei ole tänä vuonna vielä tullut tehtyä, mutta josko sitten juhannukseksi. Tämän kääretortun idean poimin taas näistä huippuhyvistä Ruotsalaisista leivontalehdistä. Ja kyllä oli herkullista torttua. Tiukalta raadilta, eli työkavereilta tuli palautetta, että ihanan raikas kääretorttu ja sitruuna mukavasti täydensi mansikan makua. Ne on ihan pettämättömiä, nuo mun arvosteluraatilaiset ♥

Mansikkaunelmatorttu sitruunatahnalla 
(gluteeniton)


Pohja:
4 munaa
1½ d sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 munankeltuaista
½ dl sokeria
1 sitruuna, mehut ja kuoret
3 dl vispikermaa
½ litraa mansikoita

Päälle:
3 dl vispikermaa
mansikoita
mantelilastuja

 Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhot sihdin läpi. Sekoita varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista n.7 minuuttia.
Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa torttupohja sille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi. Jos paperi on jäänyt kiinni, sivele sille kylmää vettä. Anna torttupohjan jäähtyä.
Sekoita munankeltuaiset, sokeri, sitruunankuoret ja 2 rkl sitruunanmehua kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee. Anna tahnan jäähtyä.
Vatkaa kerma ja mausta oman maun mukaan sokerilla. Levitä sitruunatahna jäähtyneen torttulevyn päälle. Levitä kermavaahto sitruunavaahdon päälle. Leikkaa mansikat siivuiksi (jätä muutama mansikka koristeluun) ja lisää ne kerman päälle. Rullaa torttu. Koristele kermalla, mansikoilla ja mantelilastuilla (ja syötävillä kukkasilla).



2 kommenttia:

  1. Voi mikä ihana kesäherkku! Tässähän tulee vesikielelle! Nams :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! ♥ ..veit sanat suustani, tämä oli kyllä oikein kesäherkkujen aatelia!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)