tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kasslerpihvit Jallu-valkosipulimarinadissa


Viikonloppuna oli suunnitelmissa grillata lohta, mutta kun jotain oikein suunnittelee, niin eihän mikään tietenkään mene suunnitellusti. Eli tästä pikkukylästä ei enää lohta saanut mistään siinä vaiheessa kun töistä päästyäni lauantaina menin kauppaan. Ei auta kuin odotella, että isäntä saisi suuren saaliin, kun taas muutaman viikon päästä lähtee lohestamaan. 
No, sitten käyttöön Plan B. Enkä nyt tarkoita sitä punaviiniä! ;) K-kaupassa oli kassler tarjouksessa. Ostin melkein kolmen kilon köntin, josta kilon uhrasin pihveille ja loppu liha meni parissa osassa pakastimeen odottamaan uusia koitoksia. Muistin, että mulla oli jossain tallessa Ukot kokkaa -blogista napattu erittäin mielenkiintoinen marinadiohje. Ja onneksi tuli testattua! Hyvää oli. Ensi kerralla ehkä vaihdan tuon miedon chilikastikkeen hieman tulisempaan versioon, mutta muuten oli erittäin bueno. Marinadi riitti hyvin kilolle pihvejä.

Jallu-valkosipulimarinadi


4 cl Jallua
4 kynttä valkosipulia
2 rkl riistamaustetta (korvasin kuivatulla yrttisekoituksella)
4 dl oliiviöljyä
½ dl soijakastiketta
2 dl (mietoa) chilikastiketta
1 dl juoksevaa hunajaa (käytin vaahterasiirappia)
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl suolaa
½ dl sinappia

Sekoita marinadin ainekset hyvin yhteen. Leikkaa liha haluamasi kokoisiksi pihveiksi. Laita lihat astiaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. 


Grilliin tais kyllä samalla eksyä vähän muutakin.... ;) Muistakaa muuten pyyhkiä nuo lihat hyvin ennen grillausta. Me ei tehty niin, ja grilli oli välillä aika liekeissä! :D


Ja grillimaisterin oli pakko käydä välillä vedessä vilvoittelemassa, tuli sen verran herkulliset tuoksut grillistä.... ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)