torstai 10. maaliskuuta 2016

Pizzapäivä joka päivä!!


Heh - meillä on nykyään pizzapäivä melkeinpä 7 päivänä viikossa! ☺ Syynä se, että keksittiin käyttää sitä wraprullan pohjaa pizzapohjana. Siis kyllä, pohjaan tulee vaan ja ainoastaan kananmunaa. Näihin olen laittanut 4 munaa ja todennut sen sopivaksi määräksi. Pohjasta tulee juuri sopivan paksu.


Eli erottele neljästä kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää niiden sekaan keltuaiset yksitellen vatkaten. Sitten vaan leivinpaperin päälle pellille ja uuniin 200 astetta noin 10 minuuttia. Ja sit vaan täytteet päälle ja uudestaan uuniin.


Meidän suosikkipizzaan kuuluu jauhelihaa, suolakurkkua, tomaattia, punasipulia, jalapenoja, fetajuustoa ja mozzarellaa. En tiedä kyllästynkö tähän yhdistelmään ikinä!!


Ja voin sanoa, että ette kyllä huomaa mitään eroa tässä pohjassa verrattuna normaaliin pizzapohjaan. Paitsi että tämä on paljon parempaa ja paljon terveellisempää.


Meiän pihallapa vieraili muutama viikko takaperin tälläinen parivaljakko. Tai luulenpa, että ne asustelevat tässä lähistöllä. Tuosta isosta "rajaojasta" kuuluu välillä sen päiväinen meteli, että varmaan nämä kaverit siellä asustelevat.


18 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä tuo pizza! Onpa jännä pohja, ei ole tullut mieleenkään käyttää pelkkää kananmunaa! Pakko kokeilla.
    Ihanaa teillä on saukkoja siellä lähistöllä! Niitäkun joskus näkis ja jos vaikka kuviakin sais. En kyllä muista milloin olen viimeksi nähnyt. Varmaan lapsena joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä - kyllä helposti saa tehtyä hyvää!!! :)
      Meillä on täällä monenlaisia eläimiä. Eilen rantautui taas joutsenet tuohon rantaan. Selvä kevään merkki. Välillä on kettuja, joskus supikoiria, toisinaan ilveksiä, peuroja, hirviä jne. Mielenkiintoista asua täällä maalla! ;)

      Poista
  2. Vautsi mitä herkku pizzaa tarjolla.

    VastaaPoista
  3. Pizzapäivä näyttää lähestyvän, se on itseasiassa heti kun täyteainekset kannetaan kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohh..sulla on hyvä palvelu, kun pizzainekset kannetaan kotiin ♥ nimimerkillä kade ;)

      Poista
  4. Hei vaan pitkästä aikaa... tätähän pitää ehottomasti kokeilla meilläkin pian. Nyt jo rupeaa "elämä voittamaan" ja voin itsekkin syödä jo melkeinpä tavallista ruokaa. Ei ole oikein ollut postattavaa viimeisen 5 kk aikana, kun olen ollut ihan vaan viili- ja kaurapuurolinjalla yms mietoa, neutraalia ja helposti sulavaa. Töissä olen ollut jo jonkin aikaa, vaan voimat ovatkin menneet sitten siihen. Aion kyllä näillä näkymillä palailla linjoille jonkin ajan päästä. Tämän päivän ohjelmaan otin kiertelyn teidän muutamien blogeissa jättämässä puumerkkini, jotta hengissä edelleenkin olen. Hyvää jatkoa sinulle ja nelijalkaisille ihanuuksille. terv. Mimmi M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kävit jättämässä viestiä ♥ Tuli ihan itku kun luin!!! Ihanaa että parempaan päin olet menossa!!! Usein olen käynyt sun blogissa katsomassa että onko jotain uutta päivitystä tullut!!! ♥ Oikein mukavaa kevättä!!! ♥

      Poista
  5. Pakko oli kokeilla pizzapohjan reseptiä. Olin kyllä hieman epäileväinen mutta tuli kyllä ihan huippupohja! Kiitos ohjeesta!
    terv. Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Tiina kun kävit jättämässä kommentin! :) Eikös vaan ollutkin ihan superhyvää. Itsekin ensin epäilin vahvasti, mutta niin vaan epäilykset haihtui kun tätä maistoi. Toivottavasti muutkin uskaltautuvat kokeilemaan!

      Poista
  6. Kokeilin pizzaa, pohjasta tuli liian ohut ja lopputulos oli jotenkin epäonnistunut. No, kokeillaan uudelleen.
    Kauanko pidät pizzaa uunissa täytteiden kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei..harmillista kuulla! Olihan sulla varmasti valkuaiset vatkattu hyvin? Jos kokeilet uusiksi, niin voit kokeilla myös sitä, että öljyät sen leivinpaperin hyvin ennen kuin levität taikinan siihen. Ja kun otat esipaistetun pohjan pois uunista niin toimi vähän kuin kääretortun kanssa ja kippaa se levy uudelle leivinpaperille. Näin se ei ainakaan tartu siihen paperiin kiinni ja irtoaa muutenkin hienosti. Ja sit täytteet päälle ja uudestaan uuniin. n. 5-10 minuutiksi! :)

      Poista
  7. Mulla oli alunperin mennyt tämä postaus ohi tai olin sen muuten vaan unohtanut... Mutta onneksi laitoit uudestaan mainosta tästä! Mainontasi oli niin vakuuttavaa ja epäuskoni suuri joten otin haasteena tämän vastaan ;D Tänään kokeilin ja tykättiin tosi paljon! Miten pohja onkin niin ovelan makuinen ettei sitä tajua munaksi! Paitsi olihan reunasta pakko kokeilla maistaa pelkkää pohjaa niin kyllä siitä sitten maun jo erotti. Mutta siis jos tosiaan on keliaakikko tai välttelee viljoja ja vaivaa (;D) niin tämä pohja kannattaa kokeilla! Aivan mahtavaa miten helppo ja herkullinen tämä oli! Kiitos ohjeesta Nanne! ♥ Lisää juttua sitten omasta blogista kunhan postaan tämän ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla että mun vuoden "yhteenvedosta" oli jotain hyötyä!! :)
      Minäkin olen tätä pizzaa maistattanut todella monilla ihmisillä, ja kaikki ovat sanoneet että vain siitä reunasta maistaa että se on tehty kananmunasta, muuten ei kyllä osais sanoa.
      Meillä tämä on vakiintunut ihan joka viikkoiseen käyttöön. Erittäin ruokaista pizza ja mikä parasta, ei tarvitse murehtia mistä jauhoista se on tehty! :)

      Poista
  8. Voi jestas, sun blogi ansaitsee tästä eteenpäin oman välilehden mun puhelimessa! Kaikki ohjeitasi täytyy päästä testaamaan, ja tiedän jo valmiiksi että ne on todellakin minunkin makuun!
    Nyt taas siirtymässä karppailuun, jos saisi vähän aluksi kevennettyä ja muutenkin siistittyä ruokavaliota, ja myöhemmin ajattelin alkaa taas suosia gluteenittomia vaihtoehtoja!
    Nämä siis jo kerran todennut itselle sopiviksi mutta jotenki on päässyt lipsumaan kiireisen reissutyön myötä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos AnnaStiina ♥ ja tervetuloa lukijaksi!! :)
      Mullakaan ei ole keliakiaa, mutta olen voinut paaaaaljon paremmin, kun vaihdoin lähes viljattomaan ruokavalioon ja syynään muutenkin tarkkaan suusta alas menevät hiilarit. No, joskus tulee kyllä herkuteltuakin... :D ..mutta kun tekee itse, niin jo se tekeminen on niin palkitsevaa, ei välttämättä tarvitse omia herkkuja niin paljoa syödä itse.
      Tsemppiä ruokavalion kanssa ja aurinkoa kevääseen!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)