maanantai 14. maaliskuuta 2016

Keväinen New York Cheesecake (vehnätön, gluteeniton)


Lauantaina mentiin naapuriin kahville ja sovittiin että minä vien mukanani jotain makeaa ja talon emäntä tekee sitten puolestaan jotain suolaista. Ja voih sitä valinnan vaikeutta, että mitä ihmettä sitä sitten leipoisi. Tuhansia (enkä oikeesti edes paljoa valehtele) reseptejä odottaa testaamistaan ja koita niistä sitten päättää mitä sitä tekis. Päädyin kuitenkin tähän kakkuun, koska Mustikkasuun -blogissa sitä niin kovin on kehuttu ja onhan se jotenkin niin keväinen kakku muutenkin. Itse ainakin miellän kaiken sitruunalle vivahtavan aina kevääseen ja erityisesti pääsiäiseen. Omasta kakusta tuli vähän sekasikiökakku; täyte ja koristeluideat tuli Mustikkasuun blogista, pohjan ohje taas löytyi Tinskun keittiöstä. Ja keksin vielä tehdä kakkuun ranskankerma kuorrutuksen, ja sen ohje taasen löytyi Valion sivuilta. Kannattaa muistaa valmistaa kakku ajoissa. Itse tein sen vuorokautta ennen kahvittelua, ja siinä oli kyllä ihan liian vähän makuuntumisaikaa tälle herkulliselle kakulle.

New York Cheesecake
 24 cm


Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia

Täyte:
600 g (3 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
4 munaa
2 rkl sitruunamehua

Päälle:
200 g ranskankermaa
1,5 rkl sokeria
1,5 tl sitruunamehua
säilykemandariineja
vihreitä viinirypäleitä

Vuoraa  irtopohjavuuan pohja (halkaisija 20 - 24 cm) leivinpaperilla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja laita reunaosa kiinni. Leikkaa ylimääräiset reunaosan alta tulevat paperit pois.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina  vuoan pohjalle ja reunoille. Taikinan painelemista helpottaa kovasti se, jos taikinan laittaa ennen levitystä hetkeksi jääkaappiin vähän jähmettymään. Nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja maissitärkkelys tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää sitruunamehu. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.Ota kakku jäähtymään. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä viileässä vähintään muutaman tunnin ennen vuoasta irrottamista.
Tee päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Levitä päällyste kakulle.
Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
Koristele ja herkuttele.


Kaikki tätä mun blogia seuraavat varmaan tietävätkin, että meillä asustaa kaksi (hiiri)kissaa. Sen lisäksi meillä asustaa myös yksi hiirikoira. Joskus (eli aikana ennen Viskiä) olen luullut, että saksanpaimenkoiralla on jokin muu käyttötarkoitus, kuin toimia milloin jäniskoirana, milloin peurakoirana ja milloin taas lintukoirana. Mutta nyt olen onneksi tajunnut, että sakemannihan korvaa hienosti myös hiirikissojen viran! :D Tää on kyllä sellanen peto nappaamaan pelloilta kaikki mahdolliset vipeltäjät "parempaan" talteen. Näihin kuviin en valitettavasti saanut saalista tallennettua... Tai valitettavasti ja valitettavasti... ;)


2 kommenttia:

  1. Onpas raikkaan ja keväisen näköistä. Tätä voisi kokeilla pääsiäiseksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli myös raikkaan makuista! Ei voi sanoa keväisen makuista, koska keväässä yleensä ainakin haisee aika vahvasti "se itsensä"! :D :D
      Pääsiäinen tästä minullekin tuli heti mieleen! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)