tiistai 5. tammikuuta 2016

Sinappinen salaatinkastike


Taisin jo joulun jälkeen jotain mainitakin, että mulla heitti taas kilppariarvot häränpyllyä joulun jälkeen. Tai oikeastaan tää kaikki kaaos alkoi jo ennen joulua. Tai oikeastaan jo hyvin paljon ennen joulua. Nyt kun olen oikein ruvennut miettimään että mitä kaikkea sitä tuli suuhun pistettyä ja mitä ei. Salaatit ja kasvikset jäi aivan liian vähälle ja se on aiheuttanut tiettyjä juttuja ja ne taas aiheuttaneet tiettyjä juttuja x 100. Näin se vaan ihmisen kroppa toimii, että ei tarvitse tulla kuin pieni heitto balanssiin niin kaikki heittää häränpyllyä. Ainakin jos on jotain ongelmia ollut jo alunperinkin. Mutta nyt siis keskitytään siihen, että ruuat eivät sisällä pelkkiä kehoa happamoittavia juttuja, vaan myös niitä alkalisoivia. Siksi salaatit astuu taas erittäin voimakkaasti mukaan kuvioihin. Ja koska valmiita kaupan salaatinkastikkeita ei tee mieli enää ostella (kun on lueskellut tuoteselosteita), niin tekaisin sitten yhden version itse, ja erittäin hyväähän tämä oli. Ohje löytyi Kotikokista.

Sinappinen salaatinkastike


2 dl öljyä (oliivi/rypsiöljy)
4 rkl sinappia
0,25 dl vettä
2 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl mustapippuri rouhetta

Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon/mitta-astiaan ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Maista ja lisää aineksia tarvittaessa oman maun mukaan.


 Kaadoin valmiin kastikkeen pakasterasiaan, josta aina annostelen sitä pieneen nokalliseen kannuun. Tälläisessä kastikkeessa varmaan on ihan suht hyvä säilyvyys, mutta eipä taida meidän kastike ainakaan kovin kauaa tulla kaapissa vanhenemaan! :)

 
Viskiin ei pakkanen ole pahemmin purrut. Samalla tavalla olis pihalla kuin muutoinkin. Itse on vähän sitä himmailtava. En oikein tykkää että se makoilee kylmällä maalla. Eikä ole sopivaa takkiakaan mitä laittaa päälle. Jimiltä jäi viimotteen päälle hieno toppatakki, mutta sehän on Viskille aivan liian suuri! :)
 
 Kisut sen sijaan viihtyvät sisällä erittäin hyvin! :)
 

6 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttava kastike ja ihana, komea Viski <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! ♥ Kastike oli hyvää ja Viski senkun kasvaa ja komistuu!! :)

      Poista
  2. Kokeilen tuota salaattikastiketta, kun kaupasta ei oikein tahdo löytyä mieleistä. Kuinka ne onkaan "omituisen makuisia" pullo toisensa perään :D Laiskuuttaan ei ole tullut kokeiltua itse tehdä muuta kuin kermaviilipohjaisia. Kisut on erityisesti minun mieleeni, vaikka onhan se Viski komea :) t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli aika hyvä kastikepohja, mistä voi lähteä kehittelemään omaan makuun sopivaa. Meillä ainakin teki erittäin hyvin kauppansa. Seuraavaksi ajattelin vähän lisätä mukaan tuoreita yrttejä.
      Kisut on kyllä aika ihania ♥ ..ja mun mielestä meidän laumaan sopis vielä ihan hyvin yksi kissa... Harmi kun isäntä on toista mieltä... :/

      Poista
  3. Onpa ikävä, että arvot oli lähtenyt heittelehtimään. Ihmiskeho on vaan niin ihmeellinen tapaus... En ole varmaan koskaan tehnyt itse salaatinkastiketta, mutta tämä ohje vaikuttaa kyllä kokeilemisen arvoiselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin se tuntuu olevan ja kuinka herkästi sitä voikaan keho reagoida kaikkiin muutoksiin elämässä.
      Kannattaa kyllä alkaa testailemaan, tämä ei takuuvarmasti ole ainoa hyvä ohje maailmassa mutta tästä oli helppo aloittaa!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)