perjantai 13. marraskuuta 2015

Tie miehen sydämeen


..vie vatsan kautta ja liibalaaba. Mä en ehkä vatsan kautta tehnyt vaikutusta tuohon omaan mieheeni, mutta toivon että ruoka vaikuttais edes siihen, että se joka reissulta haluaa vielä takaisin kotiin palata! ☺ Tässä olis yks sellainen "miehenhurmausruoka".
Olen nyt yrittänyt aina bongata kaupasta kaikki -30 % lihat ja pistää pakkaseen. Sunnuntaina katselen omaa pakastinta ja pohdin, että mitäs sitä seuraavalla viikolla syötäisiin. Naudanlihasuikaleet sain hyvään hintaan ja ne päätyivät tähän pataan. Nyt tarvii taas bongailla, josko näitä saisi lisää. On tämä sen verran (yksinkertaisen) hyvä kastike. Ohje on Snellmanin.

HUOM! Kun ostat soijakastiketta, niin katso vähän mitä se sisältää. Harva ehkä ajattelee, että soijakastike sisältää vehnää.

Härkäruukku


400 g naudan paistisuikaleita
1 dl soijakastiketta  
1 rkl sinappia
6 dl kuohukermaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 rkl voita paistamiseen

Laita soijakastike ja sinappi kattilaan ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja anna kiehua hetken miedolla lämmöllä.Paista lihat pannulla ruskeiksi ja lisää kattilaan.
Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin tunnin tai kunnes lihat ovat mureita.

Isäntä söi härkäruukkua perunan kanssa, minä taas riisin kanssa. Ja hei, valkosipulisuolakurkut on ihan ehdoton lisäke tälle(kin) ruualle!! 


Ja isäntä nöyrästi kysyi, saisiko vielä mansikkarahkaa jälkkäriksi. Ja vaimohan teki! Tähän käytin 2 dl kuohukermaa, 4 dl rahkaa ja pakastemansikoita. Kokeilkaapa joskus käyttää maustettuja rahkoja, esim. lime-valkosuklaarahka sopii hyvin mansikan kanssa.


 Eilen sytytettiin kynttilä hurmuriherra Jimin haudalle. Jimi olisi eilen täyttänyt 11 vuotta.
Onnea rakas Jimi!!! ♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)