maanantai 30. marraskuuta 2015

Pikkujoulut ♥ & jouluiset luumumaljat


Pidettiin äidin kanssa lauantaina jo perinteeksi muodostuneet pikkujoulut. Pikkujoulujen perimmäinen tarkoitus meillä on testata uusia herkkuja, ja päättää sitten, että mitkä niistä päätyy joulupöytään saakka. Yleensä jouluna kun mennään vähän periaatteella jotain uutta ja jotain vanhaa. Ja kyllä oli taas pöydät kukkuroillaan, huh huh... :D Vieläkin vatsassa tuntuu kun miettii sitä ruokamäärää mitä tuli syötyä. Tässä vähän fiiliskuvia lauantailta. Laitan näitä ohjeita tänne vähän pikkuhiljaa, kunhan saan reseptit ja kuvat kaiveltua esiin.


Ja hupsista mikä moka, unohdin täysin ottaa kinkusta kuvan!! Mutta kinkkuakin siis oli - ja riittävästi!! :D


Ja tämä yksi pölhöläinenkin oli mukana juhlimassa pikkujouluja ♥


Aloitan reseptien kirjaamisen jälkkäristä, eli jouluisista luumumaljoista. Ohje löytyi Maku -lehden numerosta 6/2009. Ja tämä keräsi kovin kehuja ja itsekin tykästyin kyllä kovasti. Tuo luumusose korvaa kyllä niin täysin normaalin luumuhillon, voin sanoa että sata kertaa parempaa. Konjakki tuo siihen vielä oman makuvivahteensa maistumatta kuitenkaan liikaa. Ohjeessa näihin jälkkärimaljoihin oli laitettu myös piparkakut. Kirjaan ne nyt tähänkin, mutta me jätettiin ne pois, koska minä en niitä olisi kuitenkaan saanut syödä. Ja hyvin toimi ihan ilman niitäkin. 

Jouluiset luumumaljat
6 annosta


2 dl vettä
3 rkl sokeria (tai makeutusaineitta)
200 g kuivattuja luumuja
½ dl konjakkia
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
(12 kpl piparkakkuja)

Pinnalle:
3 tl kanelia

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää luumut ja konjakki. Jos haluat, että konjakista haihtuu alkoholi niin anna sen kiehahtaa hetken aikaa. Ota kattila pois liedeltä ja anna luumujen maustua nesteessä muutamia tunteja, mielellään jääkaapissa yön yli.
Valuta luumut ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää puolet liemestä luumusoseeseen. Säästä loppu liemi. Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä vaahto juuston kanssa. Lisää tarvittaessa sokeria.
Kostuta keksit luumujen liotusliemessä. Kokoa jälkiruoat laseihin kerroksittain. Pane pohjalle pipari, seuraavaksi luumusosetta ja vaniljavaahtoa. Laseihin mahtuu kahdesta kolmeen kerrokseen. Nosta jouluiset luumumaljat jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Koristele ennen tarjoilua kanelilla.


P.S. Hyvää 1.adventtia kaikille!!! ♥ 
Huomenna saakin raaputtaa ensimmäisen luukun Veikkauksen jouluarvasta, jeeeee!! ;)

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä ihanilta juhlilta ♥ Tuo ohjeiden testailu etukäteen pikkujoulujen muodossa olisikin hyvä idea! Uskaltaisi sitten ottaa joulupöytään jotain uusiakin juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!! ♥ Oli kyllä mukavat pikkujoulut!!
      Ei uskalla ihan uusia juttuja tuoda juhlapöytään niinkin tärkeänä päivänä kuin joulupäivä, joten parempi vähän testailla etukäteen. Ja hauskaahan tuo testailu on, kun saa herkutella muulloinkin kun vaan silloin joulunpyhinä.

      Poista
  2. Ihania vinkkejä joulupöytään. Luumumaljaa on kyllä pakko testailla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! ♥ Luumumalja oli oikeesti ihan mielettömän hyvä, kannattaa testata!! Tuo sose kävisi myös rahkankin joukkoon.

      Poista
  3. oo,no on kyllä ollut makoisat pikkujoulut 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä, erittäin makoisat!! Näistä riittää muisteltavaa taas pitkään!! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)