maanantai 1. kesäkuuta 2015

Helpot Daim-muffinssit


Nämä muffinssit menivät myös YO-juhlien tarjottavaksi. Oli kyllä ihanan helppo ohje. Alkuperäinen ohje on jostain tämän kevään leivontalehdestä (en muista lehden nimeä enkä mikä numero oli kyseessä), mutta siinä nämä muffinssit oli tehty Tobleronesta. Täältä meidän pikkukaupungin kaupoista ei vaan yhdestäkään löytynyt Tobleronea, joten suklaa vaihtui lennossa Daimiin. Tällä ohjeella tuli muistaakseni 25 muffinssia.

Daim-muffinssit


7,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
3,75 dl fariinisokeria
125 g voita sulatettuna
2 munaa
3,75 dl maitoa
200 g Maraboun Daim-suklaata rouheena
(säästä hiukan Daim-rouhetta muffinssien päälle)

Koristeeksi:
kermavaahtoa
suklaanappeja/vaahtokarkkeja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet huolella. Riko munista rakenne ja lisää maito sekä voisula. Sekoita hyvin.
Lisää nesteet kuiviin aineksiin ja sekoita joukkoon rouhittu Daim-suklaa.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin tasaisesti täyttäen ne 2/3 osan verran. Paista n. 10 minuuttia. Ota pois uunista ja lisää ylimääräiset suklaapalat muffinssien päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Kypsyyttä kokeiltaessa tikkuun saa jäädä hiukan sulaa suklaata.
Halutessasi voit koristella muffinssit kermavaahdolla ja suklaanapeilla/vaahtokarkeilla.


Näistä muffinsseista tuli mieleeni, kun juhlissa veljenpoikani (kohta 7 vee) haki yhden tälläisen muffinssin, ja syödessään oli pettynyt, kun kermavaahdon alta paljastuikin suklaamuffinssi. Raukkaparka luuli, että koko kuppi olisi ollut täynnä kermavaahtoa.... ☺

4 kommenttia:

  1. Oi, näyttää hyvältä! Nuo muffinssivuoat on supersöpöjä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu ♥
      Muffinssivuoat sopivat hyvin juhlakalun puvun väriin ja teemana oli muutenkin tuollainen hento roosa/vaaleaoranssi.

      Poista
  2. Tobleronet ovat aika hakusessa nykyään myös täällä vähän isommassa kaupungissa. Täytyy hyödyntää kaikki tax free -mahdollisuudet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näemmä pitää itsekin sieltä tax freestä aina bongata Tobleronea. Tosin meidän äiti sanoi, että entisen kotikaupunkini kaupoista sitä olisi löytänyt. Eipä tullut mieleen alkaa sitä ajoissa etsimään, kun luulin tosiaan että se nyt kuuluu kauppojen vakiovarusteisiin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)