tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tiramisu-kääretorttu


Tässä vielä sunnuntain tarjottavia. Jääkaapissa oli purkki mascarponejuustoa, joka piti sieltä käyttää pois. Muistin, että Pirkka-lehdessä oli tässä taannoin tiramisu-kääretortun ohje. Kaivoin sen esiin ja tein kääretortun pohjan sen ohjeen mukaan.
Sit aloin tutkimaan paremmin tätä ohjetta, ja huomasin, että täytteeseenhän tarvittiin kaksi purkkia mascarponejuustoa. En jaksanut tämän takia lähteä kauppaan, vaan päätin etsiä täytettä varten toisen ohjeen. Pienet herkkusuut -blogista löytyikin herkullisen näköinen tiramisu kääretorttu, ja otin sitten siitä vinkit täytteen tekoon. Tämä torttu oli taas todella paljon parempaa vasta seuraavana päivänä, eli tehkää torttu hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan. Käytin maitokahvin sijaan kostuttamiseen ihan vaan vahvaa mustaa kahvia. Ja mielestäni toimi erittäin hyvin.

Tiramisu-kääretorttu


Pohja:
 4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
250 g mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
5 savoiardi-keksiä (käytin Digestive keksejä)
1,5-2 dl maitokahvia (esim. frezza tai nescafen ice coffeeta TAI vahvaa mustaa kahvia)
(halutessasi 3-4 rkl likööriä)

Päälle:
1 dl vispikermaa
suklaamunia tms.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä. Keitä kahvi sekä kostutusta varten. Anna sen jäähtyä.
 Notkista mascarpone sekoittamalla siihen vaniljasokeri. Mittaa syvälle lautaselle 0,5-1 dl kahvia (tässä kostutetaan keksit). Vatkaa vispikerma ja tomusokeri löysähköksi vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja lopuksi vielä vaniljakreemijauhe.
Kostuta jäähtynyt kääretorttupohja kahvilla (1 dl) pullasutia apuna käyttäen ja levitä mascarpone-vaahto pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa savoiardi-keksit pituussuunnassa puoliksi ja käytä ne nopeasti lautasella olevassa kahvissa. Asettele keksit vierekkäin koko kääretortun leveydeltä kolmeen eri riviin, jättäen rivien väliin ainakin pari-kolme senttiä tilaa. Kääri torttu rullalle ja anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. Anna makujen tasaantua ainakin muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Kuorruta kääretorttu vispikermalla ja koristele esim. suklaamunilla.


 Tästä tuli heti yhden työkaverin lempikääräriä, eli luulenpa että tätä pitää tehdä vielä joskus uudestaankin! ☺ 

 ♥ Tyyne ♥

6 kommenttia:

  1. Kaiken sortin käärikset ovat meillä kans tykättyjä, vaan nyt ovat makeat ihan pannassa, myös pyhien ajan, joten herkutellaan sitten myöhemmin. Näyttää kyllä syntisen hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mekään kotona kauheasti tätä keskenämme enää syöty vaan kaikki mitä vierailta jäi, meni mun työkavereiden suihin! ☺ Ne on kyllä ihania työkavereita, kun kiltisti aina syövät kaiken mitä niille kiikutan!! ☺

      Poista
  2. Kaikki mitkä alkaa tiramisu-sanalla ei voi olla huonoa! ;) Näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivän levättyään tämä torttu oli ihan superhyvää! Vieläkin työkaveri jaksaa muistuttaa, että koska teet lisää.... ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)