torstai 19. helmikuuta 2015

Hernekeittoa


Jippii, meillä on taas tietokone kunnossa! Kovalevy oli mennyt tuusannuuskaksi, mutta onneksi kaikki kuvat ovat ulkoisella kovalevyllä ja tikuilla, joten mitään ihan hirmusen tärkeää ei koneen kovalevyn mukana kadonnut. Vähän jo tietokonetta ehdinkin kaipailemaan! ☺
Viime viikolla juhlittiin laskaissunnuntaina ja tällä viikolla laskiaistiistaita, ja kyllähän meilläkin sitä hernesoppaa syötiin. Tämä oli muuten eka kerta kun hernaria itse tein. Meillä on tuon isännän kanssa vähän näkemyseroja hernesopasta. Mun mielestä sellanen "litkusoppa" on parasta, ja isäntä taas tykkää sellaisesta tatinasta. Nyt tuli tatinasoppaa, mutta onneksi sitä oli helppo vähän veden kanssa jatkaa mun makuun sopivaksi. 
Ohje on blogista Kokit ja potit.

Hernekeitto


500 g kuivattuja herneitä
2 litraa vettä
1 sipuli
1½ tl suolaa
2 tl sinappijauhetta
n.300 g savukylkeä

Laita herneet likoamaan suureen kattilaan kylmään veteen. Liota vähintään kuusi tuntia, mielellään yön yli. Voit joko keittää keiton liotusvedessä tai vaihtaa puhtaan veden. 
Kuori ja silppua sipuli ja laita sipuli kattilaan herneiden ja veden sekaan. Kiehauta, lisää suola ja pienennä lämpöä. Anna keiton poreilla hiljalleen vähintään kaksi tuntia välillä sekoittaen. Mausta sinappijauheella.
Pilko savukylki pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kylmälle pannulle ja nosta lämpöä vähitellen kuutioiden lämmetessä. Paista savukylkikuutioita, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Kumoa talouspaperilla vuoratulle lautaselle ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin. Lisää lihakuutiot keittoon. Voit säästää pienen osan ripoteltavaksi keiton päälle. Anna keiton hautua vielä tunnin verran, että maut tekeytyvät.


Laskiaispullat on edelleenkin leipomatta... Jotenkin ollut niin väsynyt ja vetämätön olo, johtuen ehkä viime viikon melko hektisestä aikataulusta. 
Mutta eilen sentään saatiin nauttia hienosta auringonpaisteesta ja se kyllä piristi! ♥ Käykäähän katsomassa lisää ulkoilukuvia tuolta Viskin oman blogin puolelta, KLIK.

2 kommenttia:

  1. Mä tunnustan olevani tatinasopan ystävä. Mielenkiintoinen toi sinappijauhe tossa reseptissä, sinappia olen kyllä soppaan laittanut. Käyn lisäämässä sen omaan soppareseptiini!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opinkohan mäkin joskus tatinasopan makuun ☺
      Lisäsin minäkin sinappia soppaani huolimatta tuosta sinappijauheesta. Mutta toi kyllä ihan kivaa makua, kannattaa testata!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)