perjantai 16. tammikuuta 2015

Varaslähtö laskiaiseen - laskiaismuffinssit


Tää Suomen talvi on niin pirun vaihteleva, että parempi aloittaa laskiaisen juhliminenkin tarpeeksi ajoissa. Ehkä sitten edes yhteen päivään osuu hieno talvikeli! ☺ Pullien sijaan nyt oli vuorossa laskiaismuffinssit. Eivät kyllä paljoa hävinneet aidoille pullille. Aika lailla oli sama maku, paljon vähemmällä vaivalla ja aikaakin meni paljon paljon vähemmän. Hyvä leivonnainen siis kaikin puolin!!

Laskiaismuffinssit


100 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tlk (200 g) kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini- tai vaniljasokeria
(raesokeria koristeluun)

Täyte:
2 dl kermavaahtoa
sokeria
mansikkahilloa

 Paloittele margariini hyvissä ajoin kulhoon pehmenemään (tai lämmitä hyvin varovasti mikrossa - älä sulata!). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon kermaviili. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kardemumma, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty. Voitele 12 vuoan muffinipelti ja jaa taikina vuokiin. Voit tehdä muffinit myös paperisiin vuokiin. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Anna muffineiden jäähtyä hetki vuoissaan ja irrota ne varovasti. Halkaise ja täytä täysin jäähtyneet laskiaismuffinit mansikkahillolla ja kermavaahdolla.


Tänään aamulla tais ihan vähän tulla lunta.... ☺ Oli mielenkiintoista ajaa töihin, kun tiellä oli vain toinen kaista käytössä. Toinen kaista oli ummessa, kiitos lumipyryn ja aikamoisen tuiskun. No, hengissä selvittiin ja se oli pääasia!!


Pienet hikiaamujumpat ja lumet pois pihatieltä ennen töihin lähtöä, huh huh!! ☺
Tällä hetkellä onkin näkymä jo ihan toisenlainen, lumi on vaihtunut jääksi ja vedeksi. 
Niin puhuinko taas jo siitä Suomen vaihtelevasta talvisäästä....?!? ☺

Mukavaa (lumista tai lumetonta) viikonloppua kaikille!! ♥


15 kommenttia:

  1. Näitä haluan kyllä kokeilla tehdä! :) Raahasin tossa juuri kasvihuoneesta saavin tallin nurkalle, kun räystäästä valuttaa vettä heppojen tarhaan. Taitaa se kuitenkin olla liian pieni ja pitää vissiin käydä vaihtamassa se ihan kunnon isoon sadevesitynnyriin, kun näyttäisi koko yönkin olevan plussan puolella.. Raivostuttavia kelejä. Tammikuun kuuluisi olla pakkaskuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihan uskomattoman raivostuttavia kelejä!!! Meiän piha on kuin luistinrata tällä hetkellä. Yritä siinä sit touhuilla viikonlopun ajan pihalla, kun pitäis olla jotkut nastapohjat alla. Mutta kun ei ole...koiralla etenkään... ARGH!!

      Poista
  2. Vettä sataa täälläkin, en tykkää :/

    Hauska idea tuollaiset laskiaismuffinssit! Mä oon jo pitkään leiponut laskiaispullat itte, mutta vähän tuumailin, jos tänä vuonna jättäisi väliin. Toisaalta tällaisia helppoja leivonnaisia voisi kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sielläkin...blaah.... :/

      Mäkin olen aina yrittänyt keksiä hiukan uusia versioita laskiaispullista. Viime vuonna tein Kinuskikissan vinkillä sellaisia kierrepullia. Tänä vuonna ajattelin, että jos tekisikin kranssin, josta jokainen saisi leikata sitten oman palansa! ☺

      Poista
  3. Hauska idea uudenlaisista laskiais'pullista'! Mä en ole nääs ollenkaan pullanleipojatyyppiä (en tajua miksi en saa ikinä aikaiseksi) ja näitä voisin kyllä tehdäkin! Meillä mies leipoo pullaa ;D Pitäisi varmaan kyllä itekin harjoitella...
    Ihana tuo viimeinen kuva ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis oikeasti teillä leipoo mies pullaa...? Wautsiwau ☺ mun on nimittäin vaikea kuvitella, että meidän isäntä osais edes tehdä pullataikinaa, saatika leipoa siitä mitään.
      Mikäs sun sit on ollessa kun pullat tulee valmiina!!! ♥ Sä saat vaan keskittyä niiden laskiaispullien täyttämiseen.... ☺ Syömistä unohtamatta.... ☻

      Poista
    2. Ihan oikeesti - se on kyllä aika luksusta! Vaikkei meillä nyt niin kauheen usein pullaa leivotakaan.. Hän tekee aina myös kaikki kastikkeet. Ihan kiva, että välillä saa apuja ruuanlaittoon :)

      Poista
  4. Näitä mäkin voisin tehdä laskiaisena, laskiaispullia en tee enää ikinä, niihin mulla on elinikäinen kammo. Kerran tein, en tehnyt normaalista pullataikinastani, vaan jonkun helkkarin reseptin mukaan. Ne neljä pullaa painoi varmaan puoli kiloa kappaleelta, joten se siitä reseptistä!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa ☺ Ei saa antaa kauhukokemusten hiljentää pullanleipomista!! Olen mäkin niitä pingispalloja aikoinani tehnyt, hih... ☻ Mutta kiitos yleiskoneen, on taikinan vaivaaminen aika paljon helpompaa!!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Minustakin tämä oli kiva idea. Eivätkä kyllä maussa paljoa pullalle hävinneet, päinvastoin!! ☺

      Poista
  6. Mahtava idea! Minäkin taidan kokeilla tällaista versiota... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin nämä olivat kevyemmän oloisia kuin normaalit pullat...vai oliko se vaan uskottelua itselle...?!? :D

      Poista
    2. No niin, nyt on tehty ja ihaniahan näistä tuli, mutta hieman jouduin muuttamaan määriä... Ensimmäisessä satsissa kaikki oli muuten kohdallaan, niin maku kuin koostumuskin, mutta leivinjauhe maistui pistävänä. Oliko sinulla tällaista huomiota? Seuraavaan satsiin vähensin leivinjauheen sekä kaardemumman määrää ja lisäsin yhden munan. Nyt makukin oli täydellinen ja ihanasti tasapainossa. Kiitos ohjeesta ja ideasta, nämä olivat ihanan helppoja ja herkullisia! :) Pian nämä löytyvät minunkin blogistani...

      Poista
    3. En kyllä kiinnittänyt mitään huomiota, mutta ehkä mullakin on epähuomiossa saattanut mennä vähemmät sitä leivinjauhetta tms. Olen kans vähän sellainen "huolimaton" leipoja! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)