sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Munakasrulla kylmäsavulohitäytteellä

Torstai-iltana syötiin iltapalaksi mielettömän hyvää munakasrullaa. Tämä ohje oli vähän erilainen, kun aiemmin tekemäni munakasrullat. Ja toisaalta oli myös hieman erilainen, kuin aiemmin tekemäni savulohirulla KLIK. Ohje on Chipstersin resepteistä.

Munakasrulla kylmäsavulohitäytteellä


Pohja:
4 dl maitoa
1,5 dl ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus muskottia
3 kpl keltuaista
3 kpl valkuaista

Täyte:
200 g tuorejuustoa (esim. valkosipuli, yrtti, pippuri)
1/2-1 dl kermaviiliä
1-2 valkosipulinkynttä
n.150-200 g kylmäsavulohta
1/2 dl tillisilppua
1/2 dl ruohosipulisilppua


Mittaa kattilaan maito, kerma ja vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä. Lisää leivinjauhe, suola ja muskotti. Sekoita seokseen keltuaiset yksitellen välillä taikinaa voimakkaasti vatkaten. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan varovaisesti sekoittaen. Taikinaan saa jäädä näkyviin valkuaishippuja.
Levitä taikina kevyesti öljytylle leivinpaperille ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Kumoa levy toiselle leivinpaperille, irrota paistopaperi ja anna taikinalevyn jäähtyä.
Viipaloi kylmäsavukirjolohi ohuiksi viipaleiksi ellei se ollut valmiiksi viipaloitua. Sekoita täytteen tuorejuusto ja kermaviili sekä murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Laita kermaviiliä sen verran, että saat helposti levittyvän seoksen. Tarkista seoksen maku ja levitä se jäähtyneelle pohjalevylle. Levitä päälle lohiviipaleet ja ripottele kalalle tilli- ja ruohosipulisilppu. Kääri levy rullalle kuten kääretorttu ja käännä sauma rullan alle, niin se pysyy kasassa. Kääri rulla hetkeksi paperiin ja anna makujen vetäytyä viileässä. Leikkaa rulla viipaleiksi ja nosta tarjolle.

Vinkki: Voit leikata täytteeseen tulevan kalan pieniksi kuutioiksi ja sekoittaa kaikki täytteen ainekset keskenään ja levittää tämän seoksen pohjalevylle.


Tänään syödäänkin jo vähän jouluisemmin, JIPPIII!!! ☺ Tosin ei kannata katsoa ikkunasta ulos, kun vettä tulee vaakatasossa. Eilen illalla saikin hetkellisesti nauttia valkoisesta maasta. Otin kyllä ilon irti kaikesta, ei tiedä vaikka olisi ollut viimeinen kerta taas tänä vuonna.


3 kommenttia:

  1. Mitäs jouluruokaa oot loihtinu? Mihin aikaa maa oli valkonen?!? Huomasin kyllä et lunta tuli, ku päästin pojat iltapisulle, mut sillon maa oli ihan musta! ..tosin meillä taitaa olla lauantaisin vähän eri nukkumaanmenoaika ku teillä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kokeilen tehdä joulukinkkua kasslerista ja sit on vähän uunijuureksia ja piimäjuustoa, nam! Testaan mitä kaikkea kivaa vois sit tehdä meiän pikkujoulusyöminkeihin! :D Sillon syödään ainaki meiän viimenen lohi pois! ;)
      Mitäköhän kello olis ollut....jotain klo 23 ehkäpä....oltiin Somerniemellä laavuilemassa ja siinä huomas hyvin kun maa alkoi tuleen valkoseks.

      Poista
  2. Tämä on taatusti hyvää....tuollainen kalatäyte/päällys toimii aina kafanille. Melkeinpä sama mitä valkoista sekaan laittaa, jotta saap tahnan. Tykkään myös tällaisesta pohjasta. On pehmoisempi rakenteeltaan mitä enemmän pannukakkumaiset versiot ja kikissahan ei ole edes tuota kastike/muhennospohjaa pohjana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)