tiistai 4. marraskuuta 2014

Luumu-mascarponetorttu


Ehei, en ole kyllästynyt joulutorttuihin (joita muuten en vielä tänä vuonna ole tehnyt, saatika syönyt kertaakaan), välillä vaan pitää tehdä jotain muuta luumuista herkkua! :)
Ohjeen tähän ihanaan torttuun löysin Sinin keittiöstä. HUOM! Tää oli aika nopeatekoinen torttu, eli valmistuu hetkessä vaikka vieraat ilmoittaisivat olevansa hetken päästä oven takana!
Piirakka oli ihana sekoitus rapsakkaa pohjaa, makeankirpsakkaa luumumarmeladia ja suussasulavan pehmoista mascarponetäytettä, *slurps*. Ehkä otan vielä yhden palan..... ☺

Luumu-mascarponetorttu


Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ tl vaniljasokeria

Täyte:
½ purkkia luumumarmeladia
250 g mascarponejuustoa
0,75 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 muna
mantelilastuja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää jauhot, sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina pohjalle ja n. 2 cm reunoille ja laita jääkaappiin vartiksi. Painele pohjaan haarukalla reikiä ja paista 180 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti.
Levitä pohjalle varovasti luumumarmeladi. Sekoita mascarponeen sokerit ja muna ja levitä marmeladin päälle. Ripottele päälle mantelilastuja (tai pinjansiemeniä). Paista 180 asteessa 30 minuuttia ja tarjoa haaleana tai jäähtyneenä.


Hahaa, meillä asuu todellinen kalakoira! ☺Yllätettiin se eilen nukkumasta sekä kirjolohi että taimen kainalossa. Aikamoinen veijari! ♥


Meillä alkaakin kalavarastot olemaan jo tyhjinä, voisikohan Viskin pistää yksinään arkipäiväisin merelle kalaan...?! ☻

2 kommenttia:

  1. Kivanoloinen torttu, mä kävin laittamassa tän ittelleni jemmaan!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu Eija! Kannattaa kokeilla jos "heittotähdet" kuuluvat suosikkeihin. Tämä tuo vähän vaihtelua niihin ainaisiin torttuihin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)