torstai 11. syyskuuta 2014

Pähkinäinen porkkanakakku

Ollaan nyt muutamastakin eri paikasta saaneet itse kasvatettuja, herkullisia porkkanoita. Suurin osa ollaan syöty ihan sellaisenaan, mutta muutaman porkkanan raaskin käyttää tähän porkkanakakkuun. Ohje löytyi uusimmasta HerkkuLeivonta -lehdestä. Olihan tämä ihan hyvää piirakkaa, mutta ei silti vetänyt vertoja tälle aiemmin tekemälleni piirakalle, KLIK. Tuo paistoaika oli jotenkin ihan järkyttävän pitkä, ehkä se juuri teki yhdessä pähkinöiden kanssa kakusta hieman kovan...

Pähkinäinen porkkanakakku


5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
5 dl porkkanaraastetta
2,5 dl fariinisokeria
2,5 dl pekaanipähkinöitä paloiteltuna
2,5 dl öljyä
3 munaa

Kuorrute:
125 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g huoneenlämpöistä voita
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl tomusokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka, itse käytin normaalikokoista lasagnevuokaa.
Sekoita keskenään juahot, leivinjauhe ja kaneli. Lisää raastettu porkkana, sokeri ja pilkotut pekaanipähkinät sekä öljy ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 1 t 15 min. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita leivinpaperin palanen kakun päälle. Tee tikkutesti: jos tikkuun tarttuu taikinaa kokeiltaessa, paista vielä muutama minuutti. Jäähdytä vuoassa 10 minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, voi ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää tomusokeri vähitellen voimakkaasti vatkaten. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pintaan ja koristele.


Olen varmaankin unohtanut kertoa, että kesäloman aikana, n. kuukausi sitten, minusta tuli neljännen kerran täti! <3 Olimme juuri silloin lähdössä Lappiin, joten pääsimme katsomaan uusinta tulokasta hänen ollessan vajaan parin viikon ikäinen. Viemisinä veimme pienokaiselle vähän vaatteita sekä koko porukalle itse tehtyjä suklaamunkkeja, nam! 


Munkit tein aiemmin hyväksi havaitulla ohjeella, KLIK.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)