sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Lihamakaronilaatikko Bolognan tapaan

Jos en oo vielä maininnut, niin en ole mikään makaronilaatikon ystävä. No okei, äitin tekemä makaronilaatikko tekee poikkeuksen, siitä mä tykkään. Mutta en juur muuten. Mutta tämä versio yllätti kyllä positiivisesti. Ohje on bongattu Kanapeet -blogista. Meiltä ei vaan löytynyt kotoa spagettia tarpeeksi, joten käytin laatikkoon n. 300 g täysjyväkierrepastaa. Ja laatikko olisi ollut ihan täydellistä, jos olisin muistanut keittää pastan oikein kunnolla maustetussa vedessä. Laitoin kyllä suolaa hieman keitinveden joukkoon, mutta aika miedoksi maku jäi silti. Ensi kerralla siis kunnon maustearsenaalit käyttöön! :)

Lihamakaronilaatikko Bolognan tapaan


400 g katkottua spagettia (tai muuta kotoa löytyvää pastaa)
tilkka oliiviöljyä

Muhennos:
1 pkt pekonia suikaloituna
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
6 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 dl tuoretta persilja silppua (käytin kuivattua)
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 muna

Päälle:
kirsikkatomaatteja halkaistuna
1½ dl parmesaania raastettuna
1½ dl tavallista juustoraastetta

Laita pekonit kylmälle pannulle ilman rasvaa. Kuumenna sitä kunnes rasva on irronnut. Lisää sitten jauheliha ja sipuli ruskistumaan. Kun sipuli on kuullottunut ja jauheliha ruskistunut, ripottele päälle jauhot ja sekoita huolellisesti. Lisää maito ja sekoita muhennos tasaiseksi. Lisää persiljasilppu ja anna muhennoksen saostua hiljalleen kiehuen 5-10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. 
Ota muhennos liedeltä ja ja jäähdytä sitä hieman ja sekoita joukkoon muna. Keitä katkottu spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, muista laittaa tarpeeksi suolaa keitinveteen. Valuta spagetti ja sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä. Levitä spagetti voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada jauhelihamuhennos päälle. Lado halkaistut kirsikkatomaatit leikkuupinta ylöspäin kauniisti vuoan reunoille, paina vähän sormella, että uppoavat samalle tasolle kuin muhennos. Sekoita juustoraasteet keskenään ja ripottele laatikon pinnalle. Gratinoi uunin yläosasa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.


Lauantaipäivä oli kyllä ihan mielettömän kaunis. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja vaikka vähän tuulesikin, niin se ei paljoa menoa haitannut. Kyllä oli keväinen fiilis! <3
Kuivatin muuten vuoden ensimmäiset pyykitkin ulkona! :) Hyvin kuivui.


Illalla oli ihan pakko grillata. Kävin perjantaina hakemassa paikalliselta lihasavustamolta reilun kahden kilon palasen kassleria ja samalla mukaan tarttui puolikiloa nakkeja. Pakkohan niitä nakkeja varten oli nuotio rantaan tehdä. Nakkien kanssa grilliin päätyi kasvisnyyttejä, jotka tällä kertaa sisälsivät keitettyjä pottuja, paprikaa, sipulia, parsakaalia, ruohosipulia, suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä ja sulatejuustoa. Nam!


4 kommenttia:

  1. Bolognan makaronilaatikko näyttää hyvältä, täytyy kokeilla joku kerta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Oli hieman taas erilainen versio ihan normaalista makaronilaatikosta! :)

      Poista
  2. Niin herkkua nuo kumpainenkin ruoka, mutta grillattua ruokaa tekee jo niin mieli, josko mekin saisimme jo ensi viikonloppuna grillattua.
    Mekin nähtiin tänään pellolla kaksi joutsenta.
    Taidan alkaa myös pyykin kuivatus ulkona tulee niin raikas tuoksu vaatteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti kun ruoho alkaa vähän vihertämään ja illat pitenemään, niin alkaa grilliruokaa tehdä mieli! :)
      Meidän pihassa noita joutsenia on välillä viisikymmentäkin. Voit varmaan kuvitella mikä meteli niistä lähtee! :) Mutta en valita, se on kaunista kuunneltavaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)