perjantai 27. joulukuuta 2013

Makeaa joulua


Eihän se joulu pelkistä suolaisista herkuista koostunut. Jälkkäripöydän kakkuna toimi tällä kertaa vastustamaton yhdistelmä puolukkaa ja tummaa suklaata, ohje on Pirkan resepteistä. Ohjeessa oli tehty kakkuun kunnon sokerikakkupohja, itse tyydyin keksipohjaan sen nopeuden ja helppouden takia.

Puolukka-suklaamoussekakku



Pohja:
200 g suklaakeksejä
100 g voita

Suklaamousse:
2 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
2 rkl appelsiinimehua

Puolukkamousse:
3 liivatelehteä
1 pss (200 g) pakastepuolukoita
2 rkl sokeria
3 dl vispikermaa
2 rkl vettä

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. 
Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä murut voihin. Levitä seos pohjalle ja laita pohja täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin.
Pane suklaamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kerma sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatelehdet. Kaada seos suklaavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kaada suklaamousse keksipohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi.
Pane puolukkamoussea varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata puolukat ja soseuta ne. Mausta sokerilla. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puolukkasoseen joukkoon. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos puolukkavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen. Kaada puolukkamousse suklaamoussen päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.


Lisäksi tarjolla oli bostonpullaa & herkkupaloja porosta KLIK...


...sekä ihanaa luumukiisseliä ja kermavaahtoa.
Niin, ja lisäksi paljon erilaisia juustoja sekä suolakeksejä, nam! Niitä tulikin illan mittaa maisteltua viinien kera aikamoiset määrät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)