keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Luumupitko


Eikös se jo todettu että luumu kuuluu jouluun kuin nenä päähän?! :) Nyt testausvuorossa oli luumutäytteinen pullapitko. Pitkot ovat helppoja ja näppäriä vääntää ja onhan ne ihan hauskan näköisiäkin.
Ja tietenkin myös hyvän makuisia!
Vinkkejä pitkon letitykseen löytyy täältä, KLIK

Luumupitko


25 g hiivaa
75 g voita
3 dl maitoa
1 maustemitallinen suolaa
½ dl sokeria
½ tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja

 Täyte:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 prk luumumarmeladia

Koristeluun:
muna
raesokeria

 Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Kaada kädenlämpöinen voi-maito hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Lisää suola, sokeri ja kardemumma ja vähän kerrallaan jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota liinan alla n. 45 min.
Täytettä varten sekoita tuorejuusto, sokeri ja luumumarmeladi keskenään.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpaperille ja vaivaa sitä muutama minuutti. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Levitä täyte keskelle taikinalevyä.
Leikkaa taikanalevyn reunat suikaleiksi veitsellä tai lastalla.
Letitä pitko nostelemalla suikaleet limittäin toistensa päälle. Taikinasuikaleet saavat mennä toistensa päälle, jotta pitko ei paistuessa hajoa. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Anna pitkon kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.


Pikkukuusikin on jo saanut vähän koristusta. Mutta ne jouluverhot on EDELLEEN vaihtamatta! Josko tänään ehtisi. Eilinen oli oikein häsähäsäpäivä. Haettiin meille toinen auto, koska isännän loppui lomautus ja nyt molempien täytyy taas päästä kulkemaan töihin. Hiukan on taas opettelua tähän uuteen arkirytmiin. Tai olenhan minä koko ajan käynyt normaalisti töissä ja herännyt aikaisin aamulla, mutta nyt olen pitkän aikaa saanut aamut aina touhuta yksikseni. Nyt siinä on yksi käsipari lisää sekoittamassa aamurutiineja! :) No, eiköhän siihen pian taas totu. Ja pääasia että pääsi taas töihin!!!


12 kommenttia:

  1. Namskis, herkun näkönen pitko, miksköhän mulla ei tuu koskaan tehtyä pitkoja? Meillä taitaa asustaa niin lasikaa porukkaa, ettei kukaan kehtais leikata, pikkupullat on paaljon helpompia syöjälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sit taas olen niin laiska, että yleensä teen vaan pitkon. Se valmistuu niin näppärästi ilman mitään pyörittelyjä. Ja onhan se ihan kivan näköinenkin! :)

      Poista
  2. Mä oon edelleen tosi onneton tekemään pitkoja. Jäävät jostain syystä aina vähän raaoiksi :(

    Loistavaa, että ukko pääsi takaisin töihin! Onnittelut isännälle :)

    VastaaPoista
  3. Mä olen tähän mennessä onnistunu aina *kop kop* saamaan ne kypsiksi! :)

    Kiitos, kyllä se vähän helpottaa taas elämään, etenkin tuota taloudellista puolta. Välillä rupesi vähän hermoja raastamaan tilanne kun laskuja tupsahtelee koko ajan postiluukusta, mutta sitä rahaa ei tupsahdellu tilille ihan samaan malliin. No, josko se tästä joskus taas talous olisi tasapainossa. Ärsyttää jotenkin tuo toisen auton ostokin, on se vaan sellainen kuluerä. Mutta pakko se oli ostaa. Muuten minä olisin joutunut tekemään yli kymmenen tunnin työpäiviä, jos oltais samalla autolla kuljettu. Ja kyllähän sen itse vielä jotenkin olisi kestänyt, mutta en halua tuota koiruutta pitää niin kauaa yksin kotosalla. No, nyt on kaksi kotteroa pihassa, toivottavasti molemmat pysyvät ehjinäkin vielä! :)

    VastaaPoista
  4. Onpa kaunis pitko! Itse en osaa kuin ihan peruspitkon tehdä. Meillä olisi monta syöjää kotona, tuollainen täytepitko saisi taatusti suosion. Taidanpa harjoitella nikseilläsi :D

    Tsemppiä uuteen arkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä täällä töissäkin pitko hävisi parempii suihin alta aikayksikön! :)

      Eiköhän se tästä! Tämä aamu meni jo niin sujuvasti! <3

      Poista
  5. Ihanan näköinen pitko! Ja tsemppiä uusiin arkikuvioihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos! :)
      Kohta tulee taas arkikuvioihin muutoksia tuon joulun takia! Tai joulun onneksi, pitäisikö sanoa niin. Kiireettömiä aamupaloja, aamusaunaa jne jne. :)

      Poista
  6. Ihana, jouluinen pitko. Kyllä vain luumut kuuluvat joululeivonnaisiin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin minustakin luumut kuuluvat ihan ehdottomasti jouluun!! :)

      Poista
  7. Juu, luumu kuuluu ehdottomasti jouluun.:) Komea pitko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, Joulu ilman luumua on kuin..kuin...noh, en nyt keksi mikä, mutta kuitenkin, luumu vaan yksinkertaisesti kuuluu jouluun! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)