keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Herkkupalat porosta


..ja laitetaan nyt vielä yksi poro resepti kaupan päälle! :)
Maistoin näitä ensimmäistä kertaa ystäväni luona glögin kera ja se oli rakkautta ensi maistamisella!
Tämä ohje on ilmeisesti jostakin tämän vuoden joululehdestä. Itseltäni tätä lehtä ei löydy, mutta se on se vihreä kantinen lehti missä on se söpö mäyräkoira kannessa! :)

Savuporo-herkkupalat


Voitaikinaa
punasipulia
valkosipulia
hunajaa & mustapippuria
puolukkahilloa
poron kylmäsavupaistia
Mustapekka-juustoa

Ota voitaikina levyt sulamaan.
Kuullota sipulit pienessä määrässä öljyä ja mausta hunajalla ja mustapippurilla.
Kaulitse voitaikina levyjä hieman isommiksi ja tee pitkittäisille sivuille viillot, ei kuitenkaan ihan läpi saakka.
Sivele taikinan päälle ensin puolukkahilloa, laita sitten kuutioitu poronpaisti, kuullotetut sipulit ja päälle vielä pala Mustapekka juustoa.
Uuniin 225 asteeseen n. 15 minuutiksi. Leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja nauti glögin kanssa, NAMSKIS!!

6 kommenttia:

  1. Kaikkien aikojen joulu oli se lehti. :) aika hyvin ne kyllä hupeni ja mä vielä ajattelin et teen vaan puolikkaan satsin, onneks tulin toisiin ajatuksiin.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä ihan mielettömän hyviä. Ja niin ne hävis meilläkin aika nopeasti pöydästä kun Esan poppoo tuli käymään! :)

      Poista
  2. Voi halavattu, alako kuule Nanne iha kuola valumaa ja kahestikki piti nielasta, slurps!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on hyviä, kannattaa testata!
      Oikein makujen sinfoniaa!!! :)

      Poista
  3. Nam! Törkeä nälkä alkoi kalvamaan työpöydän äärellä ;) Terkuin rva Lahoa Rautaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, vaarallista siis työpöydän ääressä selailla blogeja!! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)