maanantai 12. elokuuta 2013

Arki alkoi; makaronilaatikkoa soijahöysteellä

Nyt on sitten lomat lusittu! :) Onneksi muutama vapaapäivä on vielä syyskuussa tulossa, mutta muuten seuraavat vapaat onkin vasta Itsenäisyyspäivänä ja jouluna, piiiitkä odotus edessä.
Ja koska arki alkoi töiden muodossa, niin alkoi se myös arkiruokien teolla. Tänään uunissa muhi ihan perusmakaronilaatikko, mutta jatkoin sitä hieman tummalla soijarouheella. Eikä isäntä huomannut mitään eroa! :) Eli käytän siis jatkossakin. Tuntuu että tuo jauheliha alkaa oleen jo niin suolaisen hintaista, että pakko sitä on vähän jollain "jatkaa".

Jauheliha-soijarouhe makaronilaatikko


400 g makaroneja (mieluusti tummia)
1 dl tummaa soijarouhetta
1 dl vettä
400 g sika-nautajauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
mausteita oman maun mukaan (suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chiliä....)
 3 munaa
1 litra maitoa
juustoraastetta

Laita ensiksi soijarouhe turpoamaan veteen.
Keitä makaronit melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi ylimääräinen vesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää pannulle myös turvonnut soijarouhe. Mausta
seos oman maun mukaisesti. Vatkaa munat maitoon. Yhdistä makaronit, jauhelihaseos ja ¾ juustoraasteesta
uunivuoassa. Kaada päälle munamaito. Ripottele loppu
juusto pinnalle.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 minuuttia.



Ja tietenkin unohdettiin ostaa kaupasta ketsuppia, ja ei ihan riittänyt molempien annoksiin.... *?#"! Siinä meinasi muutama ärräpää päästä!! Eihän makaronilaatikkoa voi syödä ilman ketsuppia!?! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)