sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakkaa, jälleen & makkaramaisteloita

Alkaa varmaan kaikilla tulla jo korvista ulos nämä raparperireseptit! :) Mutta kun sitä raparperia vielä vähän on, niin pakkohan sitä on käyttää. Tällä kertaa kokeiluun pääsi resepti, joka löytyi Herkkuja ála Marien blogista. Yritän aina viikonlopuksi leipoa jonkun piirakan varoiksi jääkaappiin, JOS vaikka joku sattuu poikkeemaan kylään. Mutta kukapa meille niin vaan poikkeisi... :) Meillä on navetan ikkunassa kyltti, että "älä koirasta välitä, varo emäntää". Ehkä se on juuri se asia, joka pitää vieraat loitolla meidän tontista! ;)

Raparperi-mansikkapiirakka




Piirakka 28cm vuokaan: (pellilliseen tee 1 1/2 kertainen ohje)

Pohja:
150g voita
1 muna
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 raparperinvartta
2-3 dl mansikoita
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk kermaviiliä

Laita huoneenlämpöinen rasva kulhoon. Lisää muna ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan ja munan joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pilko raparperi noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja levitä raparperin päälle. Sekoita kermaviili, muna ja kummatkin sokerit keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Paista 190 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdotetun flora vanillan kanssa.

Oli kyllä aivan mielettömän hyvää piirakkaa!!! Yksi suosikeistani.
----------------------------------------------------------------

Lauantaina piipahdimme Tammelassa Makkaramarkkinoilla. Täytyy sanoa, että ylitti kyllä omat odotukseni nämä markkinat. Tosi paljon oli pieniä makkarayrittäjiä paikalla. Ja mikä parasta, melkeinpä joka kojusta sai maistiaisia, eli puolikas makkara maksoi 0,50 €. Ja tulihan niitä aikalailla syötyä.

Suosikiksi osottautui Pajuniemen Pajugrilli Provence. Se sisälsi nautaa, lammasta & possua, lihapitoisuus 95 %. Paikallistuottaja Makulihalta olisimme halunneet maistaa uutuusmakkaraa Makutwistiä, mutta valitettavasti se oli jo päässyt loppumaan kun me  saavuimme paikalle. Täytyy sitä siis metsästää paikallisista kaupoista.

Makkarat alkoivat tietenkin kovasti janottaa, ja olihan sitä Tammelassa ollessa pakko poiketa Mustialan Isoon-Piippuun olusille. Suosittelen poikkeamaan siellä mikäli Tammelan nurkilla liikutte. Oluet on omassa, Kuninkaankartanon panimossa valmistettu. Erityisesti tummaolut Vaari oli erityisen hyvä. Mustialan alue on jo itsessäänkin näkemisen arvoinen.

Iltasella käytiin vielä naapurissa nauttimassa kaffetta & erittäin hyvää raparperipiirakkaa, kiitos! <3
Voi siis todeta että kaikinpuolin erittäin onnistunut lauantaipäivä! :)

1 kommentti:

  1. On taatusti namia :) Mä yritin perjantaina sovitella farkkuja jalkaan ja tuumasin, että nyt riittää herkut hetkeksi! Joku kurja on käynyt kutistamassa mun vaatteet :/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)