torstai 6. kesäkuuta 2013

Raparperi-kookosmuffinssit

Kääpiölinnan köökissä oli tällä viikolla tehty raparperi-kookosmuffinsseja. Lupasin voittaa ennakkoluuloni kookosta kohtaan ja kokeilla näitä. Ja voin rehellisesti sanoa, että en kyllä pettynyt eli ennakkoluulot voitettu! :) Näissä muffinsseissa oli myös se ihana makean & kirpeän yhdistelmä. Tämän jälkeen ehkä uskaltaudun kokeilemaan kookosta myös jossain muussa leivonnaisessa/ruuassa...

Raparperi-kookosmuffinssit (20 kpl)


Taikina:
2 kpl munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariini
1 dl kuohukermaa
3 dl raparperia (paloina)

Kuorrutus
2 1/2 dl kookoshiutaleita
1 kpl munaa
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 tl sitruunamehua

Aloita raparperi-kookosmuffinien valmistus vatkaamalla huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää rasva ja kerma. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon raparperipalat.

Asettele paperiset muffinssivuoat pellille. Jaa taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Valmista sillä välin kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Ota raparperomuffinit hetkeksi pois uunista, jaa ja levitä kookosseos niiden päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kookostäyte on saanut kauniin ruskean värin.


6 kommenttia:

  1. Hienoa Nanne! Bounty-suklaa tuntuu aiheuttaneen monelle kookoskammon, mutta kyllä se kookos vaan joihinkin juttuihin sopii :D Kiva, että nämä kelpasivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä hyviä ja kelpasivat tänään käyneille vieraillekin! Kaikilla tuntuu olevan tuo mainitsemasi Bounty-suklaasta tullut kookoskammo. En kertonut mitä muffinssit sisältävät ennenkuin ensimmäinen syöjä kehui niitä. Tuli kaikille aika kovana yllätyksenä kookoksen hyvä maku! :) En ole siis ainoa ennakkoluuloinen! :)

      Poista
  2. Yhdyn Iituntiltun kommenttiin! Bounty-suklaan aiheuttamasta kookoskammosta pääsin eroon käyttämällä kookosta omissa leipomuksissani ja kyllä ihastuin siihen! Ajattelin kanssa viikonloppuna tehdä mm. näitä muffinsseja raparperista.:)

    VastaaPoista
  3. Rakastan kookosta ja nuo muffinssit näyttävät ja kuulostavat kyllä hyviltä! Joku törppö unohti ostaa kaupasta margariiniä/voita, joten ainakaan ennen seuraavaa kauppareissua en leipomaan pääse. Ostin kyllä rahkaa, kermaviiliä ja mantelilastuja kokeileviin raparperileivonnaisiin, mutta tuo perhanan rasva jäi kaupan hyllylle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla että jollein muulle tapahtuu samaa! :) Ja kun ei asu ihan kaupan vieressä, niin ei viitsi ajaa 20 kilometriä ylimääräistä jonkun unohtuneen kauppatavaran vuoksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)