keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Tiikerikakkua

Piti keksiä jotakin yksinkertaisen helppoa olemassa olevista raaka-aineista. Tuli vain tunne, että on pakko saada leipoa. Ja tiikerikakkuhan siitä syntyi! :) Vielä kun olisi malttanut antaa kakun seistä pari päivää jääkaapissa ennen kuin koski siihen. Nyt oli kakku taas syöty ennenkuin se edes oli vielä parhaimmillaan. Ohje on Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista.

Tiikerikakku


200 g margariinia
200 g sokeria
4 isoa munaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl maitoa
tiikeriraitaan 2 rkl kaakaojauhetta + 2 rkl maitoa

Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista ja sekoita rivakasti taikinaksi. Lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi.
Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva siivilöity kaakao ja maito.
Laita voideltuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten kaakaotaikinaa ja loput vaaleasta taikinasta.
Paista kakkua 150 asteisessa uunissa noin 1 tunti uunin alimmalla tasolla. 
Jäähdytä kakkua hieman ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilälle tai vadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)