lauantai 12. tammikuuta 2013

Pihviä ja veneperunoita

Lupasin lisäillä tänne blogiin enemmän myös näitä ruokajuttuja, eli mitä meillä arkisin & viikonloppuisin syödään. Yleensä ne jäävät merkkaamatta, kun mietin, että nämähän ovat ihan perussapuskaa.

Eilen syötiin possun ulkofileepihvejä, veneperunoita & valmista Blå Blandin-bearnaisekastiketta. Pihvit oli Atrian valmiita maustamattomia ulkofilepihvejä. Nuijin niitä hieman ohuemmaksi ja lisäsin pintaan öljyä, suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Veneperunat



















8 keskikokoista perunaa
1 tl suolaa
1 tl chilijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
2 rkl öljyä

Sekoita öljy ja mausteet isossa kulhossa. Pese perunat hyvin ja leikkaa kuorineen veneen muotoisiksi lohkoiksi. Laitan perunat kulhoon missä on mausteseos. Sekoita perunoita, niin että kaikki maustuvat. Lado perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 30 minuuttia.
Parhaimmat perunat tulee mielestäni jauhoisista perunoista (punainen pussi).

Paistoin pihvit pannulla kypsiksi. En ollut ihan tyytyväinen tuohon lihan laatuun. Possun ulkofilee on yksi suosikki liharuokani, mutta yleensä ostankin sen "pötkönä" ja kypsennän sellaisenaan uunissa.


Ruuan kanssa joimme punaviiniä, tällä kertaa vuorossa oli Hewitson Miss Harry. Tätä hehkutettiin paljon jo ennen joulua, että pitäisi olla hyvä kinkkuviini. Alkon suositusten mukaan sopii naudalle, riistalle ja lampaalle. Itse olen sitä mieltä, että aika mitään sanomaton viini. Sopi keveytensä ansiosta possun kanssa, mutta itse tykkään ehkä asteen verran tuhdimmasta viinistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)