torstai 10. tammikuuta 2013

Kristallipullat

Nyt löytyi ehkä maailman parhaimmat pullat!! Ohjeen löysin Sokerihelmen blogista, ja siellä tätä hehkutettiin. Eikä suotta!! Nam!! Suosittelen kokeilemaan, mikäli ette koskaan ole tehneet.

Kristallipullat



Taikina:
500 ml vaniljakastiketta
1 pkt = 50 g tuorehiivaa
1,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

Pinnalle paistamisen jälkeen:
50 g margariinia sulatettuna
sokeria
vaniljasokeria


Lämmitä vaniljakastike hiljalleen kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva ja lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon osa vehnäjauhoista ja huoneenlämpöinen margariini, ja alusta joukkoon pikkuhiljaa loput vehnäjauhoista. Jätä taikina lepäämään ja kohoamaan liinan alle.
Jaa taikina 18-26 osaan riippuen miten isoja pullia tahdot. Pyörittele palat tangoiksi ja tee tangosta solmu. Anna kohota liinan alla vielä ennen paistoa. Pullia ei voidella ennen paistamista. Paista 200°C asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia niin että pullat saavat kevyesti väriä.
Kun pullat ovat jäähtyneet, voitele ne sulalla margariinilla ja kierittele sokeriseoksessa.




Jimi joutui eilen manikyyriin ja varvaskarvojen leikkuuseen! Niin kauan oli kaikki hyvin kun minä leikkasin, mutta kun isäntä alkoi leikata, niin jo alkoi huuto! :) Taisi johtua koiran huuto siitä, että itse jännitin enemmän kuin Jimi..... ;)



1 kommentti:

  1. Tämä resepti täytyy laittaa talteen :) Näyttää tosi hyvältä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)