torstai 10. tammikuuta 2013

Herkkupannukakku

Isännältä tuli toive, että tehtäisiin pannukakkua. Ja kun jääkaapista sattui vielä löytymään maitoa, jossa päiväys oli mennyt jo jonkin aikaa sitten, niin pannukakkuahan tehtiin!
Suuret kiitokset äitille reseptistä!! Tää oli just sellasta kun pannukakun kuuluukin olla!!

Herkkupannukakku (pellillinen)



1 l maitoa
4 munaa
1 tl suolaa
5 dl jauhoja
voita

Riko ensin munien rakenne rikki kulhossa. Lisää sitten muut aineet ja anna taikinan turvota hetki.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Laita uunipellille voikimpaleita (yht n. 50g) ja laita pelti uuniin kuumenemaan, kunnes voi on sulanut kauniin kullan ruskeaksi.
Kaada turvonnut taikina pellille ja laita vielä taikinan päälle muutama voikimpale (n.25g). Paista pannukakkua n. 30 minuuttia.
Nauti mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)