torstai 24. tammikuuta 2013

Daim-juustokakkua, jälleen :)

Jäi hiukan vaivaamaan Daim-juustokakussa se sitruunan vähäinen maistuvuus, joten oli hyvä syy tehdä uusi kakku!! :) Aina löytyy hyvä syy leipoa!!
Eli nyt vähensin sokerin määrää ja lisäsin hieman sitruunamehun määrää. Eilen illalla maisteltuna vaikutti hyvälle, mutta tänään illalla saadaan vasta todellinen arvio, kun kakku on maustunut vuorokauden ajan.

Daim-juustokakku 














Pohja (18 cm irtopohjavuokaan):
100 g Digestive-keksejä
n.50 g sulatettua voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3,5 rkl sitruunamehuaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 pss Daim-rakeita
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita keksit ja voi tasaiseksi massaksi ja levitä vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan n. 5 minuutiksi. Sekoita juuston kanssa sokeri sekä sitruunamehu. Vatkaa kerma. Lisää juustoseos kerman joukkoon ja samalla myös Daim-rakeet.
Laita vesi mikroon pienessä astiassa kunnes kiehuu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita jäähtynyt neste yhtenä nauhana massaan. Kaada sitten massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintäänkin 3-4 tuntia.

Täytteen määrä oli nyt passeli tuohon pienempään vuokaan. Eli jos tekee isompaan vuokaan, niin kannattaa tuplata kaikki ainesmäärät, sekä pohja että täyte. Mietin myös tuota liivatelehtien määrää, voisikohan vähentää yhdellä. Pidän itse sellaisesta "ei-liian-jämäkästä" kakusta. Tämä alkaa olemaan niillä rajoilla. Pysyisi kasassa varmasti pienemmälläkin määrällä.

Mutta hyvväää on!!! :)

Sokerihiiret käyny kakkuvarkaissa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)