tiistai 18. joulukuuta 2012

Geisha-hyydykekakku

Eilen sain jotain jopa aikaiseksi, eli tuli tehtyä koekakku joulupäivää varten! :) Tämä oli ihan hyvä kakku, mutta ei taideta tätä syödä joulupäivänä! :) Olen hieman kriittinen omia leipomuksiani kohtaan. Tämä oli kyllä hyvää, mutta ei kivunnut parhaimpien kakkujen listalle. Ohje on Kirsin keittiöstä.

Geisha-hyydykekakku



Pohja:
125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

 Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Jätä leivinpaperiin n. 7 cm leveä uloke, josta voit vetää helposti valmiin kakun tarjoilulautaselle. Voitele vuoan reunuksen alaosa margariinilla.
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Tarvittaessa pese vuoan reunarengas. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista.
Pohja kannattaa kostuttaa täytteeseen sopivalla tavalla, esimerkiksi appelsiinimehulla tai maidolla (¼-½ dl). Kostukkeen saa imeytymään pohjaan paremmin, kun pistelee siihen haarukalla reikiä. Erityisesti reunat kannattaa kostuttaa huolellisesti.


Täyte:
2 dl kermaa
2½ dl Flora Vanillaa
200 g Geisha-suklaata (levy Geisha Dark ja levy tavallista Geishaa)
200 g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
2 rkl maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 min. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon, lisää vatkatut vaahdot joukkoon. Lämmitä 2 rkl maitoa. Liota kylmästä vedestä puristetut liivatteet kuumaan maitoon. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.

Ja hienot koristeet päällä, vai mitä?! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)