torstai 22. marraskuuta 2012

Tiramisu-suklaa halko

Ohje on Valiolta. Tuli ihan "joulunmaku" suuhun kun tätä teki ja makusteli! Nam! :) Hyvä vaihtoehto joulun kahvipöytään.

Tiramisu-suklaahalko



Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1  tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa tiramisu
50 g taloussuklaata rouhittuna
2 rkl sokeria

Kostutus
n. 1/2 dl vahvaa kahvia
1 tl sokeria

Kuorrutus
2 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa tiramisu

Koristeluun
kaakaojauhetta tai suklaarouhetta
säilykemandariineja

Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 10 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Vaahdota kerma. Yhdistä muut täytteen ainekset vaahtoon.
Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa kääretortun tapaan. Jätä saumakohta rullan alle. Leikkaa rullan molemmista päistä pienet palat pois niin, että päistä tulee tasaiset.
Sokeroi kahvi. Kostuta sillä tortun pinta kauttaaltaan, käytä pullasutia.(Itse en kostuttanut, koska tein kääretortun jo edellisenä iltana vetäytymään jääkaappiin ja täytin vasta seuraavana päivänä.)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja rahka. Levitä kuorrutus halon päälle. Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella ja säilykemandariineilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)