maanantai 19. marraskuuta 2012

Appelsiininen Dumlekakku suklaakiilteellä

Äitin synttäreille tuli väsättyä hyydykekakku. Olin hieman pettynyt tähän makuun... :( Tai sitten maut ei saaneet tarpeeksi kauan tasaantua vuoassa, sitä en osaa sanoa, mutta ei kuitenkaan oikein ollut mun makuun. Olis vaan pitänyt luottaa johonki tuttuun ja turvalliseen kakkuun, mutta kun piti taas kokeilla jotakin uutta! :)
Ohje on Tuttisoturin taikinaterapiaa-blogista. Siellä tätä kakkua kehuttiin kovasti. Ehkä tein jotain väärin, tai sitten makuasiat eivät mene ihan yksiin....

Appelsiininen Dumlekakku suklaakiilteellä



Pohja:
1 pss Namipala Appelsiini-vohveleita (ei löytynyt Somerolta, joten pistin sitruuna-vohveleita)
75 g voisulaa
2 rkl kaurahiutaleita

Täyte:
5 liivatelehteä
1 prk Creme Fraichea
1 prk (200 g) Appelsiini tuorejuustoa (esim. Viola)
2,5 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
15 Dumlea
½ dl maitoa

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 dl maitoa

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon muut pohjan ainekset. Painele tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon Creme Fraiche, tuorejuusto sekä sokerit. Kuumenna maitotilkka kiehuvaksi ja sulata siihen Dumlet sekä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja kääntele varoen. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kattilassa maito, kaakaojauhe ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta, kunnes se on tasaista. Ota liedeltä ja sekoita mukaan puristetut liivatelehdet. Laita jäähtymään kylmään vesihauteeseen, kunnes seos on haaleaa. Kaada sitten varoen täytteen päälle ja anna hyytyä 2-3 tuntia kylmässä.
Kakun päällä on sokerimassasta tehtyjä kukkasia ja Dr.Oetkerin valmiita sydänkoristeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)