maanantai 8. lokakuuta 2012

Kuorrutettu possun sisäfilee

Oli suuri kynnys tehdä sunnuntaiksi ruokaa, kun perjantaita syötiin niin hyvin! :) Ei vaiskaan. Kävin läpi sitä kauheaa reseptikasaa, joka keittiön kaapista löytyy, kaikki reseptit ovat listalla "joskus täytyy kokeilla" ja kaikki joita on jo kokeiltu, löytyy täältä blogista. Eli tarkoitushan olisi saada kaikki resepteistä testattua, ja siirrettyä tänne sähköiseen arkistoon. Asiassa on vain yksi, mutta. Reseptipino kasvaa joka päivä noin kymmenellä reseptillä! :) Ehkä urakkani on joskus valmis....

Tämä ohje on napattu joskus Pirkan ruokalehdestä

Kuorrutettu possun sisäfile














possun sisäfilettä (tässä käytetty n. 400 g)
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Kuorrutus:
200g tomaattia
2 viipaletta paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi
2 rkl dijon-sinappia
2 rkl parmesaaniraastetta (itse käytin goudaraastetta)
2 rkl ruohosipulia tai persiljaa hienonnettuna (itse käytin molempia)

Ota filee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Ruskista filee joka puolelta rasvassa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä filee uunivuokaan.
Hienonna tomaatit, paahtoleivät ja valkosipuli. Sekoita ne kulhossa. Lisää joukkoon sinappi, juustoraaste ja ruohosipuli/persilja. Levitä ja painele kuorrutus tiiviisti fileen pintaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on n. 70 astetta. Peitä vuoka foliolla ja anna levätä hetki.














Lihan kaverina oli uunipottuja ja Blå Blandin bearnaisekastiketta.

Ja tässä muuten ne lupaamani kinkkutoastien kuvat (oli pakko tehdä niitä uudestaan):

Ennen leipägrilliin menoa:













Grillistä tulleita:

















Nautittiin salaatin ja ketsupin kera:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)