tiistai 7. elokuuta 2012

Kesälomareissu Helsinkiin

Päätettiin tänä vuonna suunnata kesälomareissu Suomen pääkaupunkiin, jota molemmat melko huonosti tuntevat. Kyllä se Helsinki vaan on hieno paikka, kun siellä ei tarvitse asua, eikä muutenkaan ihan joka päivä käydä! :) Tavoitteena oli ihan vaan nauttia hyvistä ruuista ja juomista muutama päivä. Ja siinä kyllä onnistuttiin. Tässä vähän kuvasatoa:


Beer Braised Birdie -
Oluessa haudutettua kanaa, Stone´s Slaw -salaattia, olut-barbequekastiketta ja majoneesia.
Stone's Burger - John Doe -burger. 170 g luomunaudan hampurilaispihvi, pekonia, viskisipulia ja majoneesia.
Ravintola Salve - SUOSITTELEN!! Täällä nautittiin Salven merellinen pyttipannu.

Sokos Hotel Torni ja Ateljee Bar. Oli kyllä komeat maisemat! :)
Musta Ryssäkin maistui erityisen hyvälle yläilmoissa! ;)
Sit vähän risteileen, M/S Doris II. Ei voi muutakuin suositella täydestä sydämestä. Mukava 2,5 tunnin risteily Helsingin upeissa saaristomaisemissa, erittäin hyvä ruoka ja hyvä palvelu. Tämä risteily on kyllä tehtävä uudestaankin!!
Ja tulihan siellä syötyäkin, eli tässä minun alkupalalautaseni, Finlandia-herkkulautanen 
(siianmätiä, smetanaa, sipulia, savuporoa).
Isännän alkupalalautanen, Helsinki-kylmäkalalautanen 
 (graavilohta, sillejä, silakkaa, savulohta, keitettyä perunaa)
Pääruuaksi pariloitua lohta, hummerikastikkeella ja tilliperunoilla.
Jälkiruuaksi omenapiirasta vaniljakastikkeella.

Hienoja purjelaivoja.

Lisäksi kävimme syömässä yhdessä Tomi Björkin ravintoloista, Boulevard Socialissa. Jäi hieman huono maku suuhun siitä vierailusta. Eikä suinkaan sen takia, että ruoka olisi ollut huonoa. Vaan siitä, että paikka oli niin meluisa, ettei edes omia ajatuksiaan kuullut. Meteli ei tullut musiikista, vaan ihan yleisestä hälinästä mikä siellä paikassa oli. Ei oikein pystynyt keskittymään kunnolla syömiseenkään. Kokeilimme Menu Boulevardia, joka siis koostui seitsemästä eri ruokalajista. Omiksi suosikeikseni muodostuivat Marmorihärkä tar tar, mintulla maustetut lampaankyljykset, hummus ja paklava pistaasista ja hunajasta. Mukavaa päästä maistelemaan kaikkea uutta, mutta olisi mukavampi tehdä se hieman rauhallisemmassa ympäristössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)