sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Köyhän miehen mätikastike


Meillä joulun yksi ehdottomista jutuista on mäti - siian mäti, muikun mäti tai kirjolohen mäti. Ihan sama, kunhan on mätiä. Se on niin herkkua oma tekemän saaristolaisleivän päällä. Vähän smetanaa, punasipulia ja tilliä kylkeen. Siksipä kun löysin tämän Alakarpisti -blogin köyhän miehen mätikastikkeen ohjeen, oli sitä ihan pakko testata. Porkkanastako muka mädin korvaajaksi...? 
Porkkana pitää raastaa ihan hienoksi, karkeaksi raasteeksi. Näin se sekä väritykseltään että koostumukseltaan hieman muistuttaa mätiä. Ja kyllä, tämä oli kyllä aika hyvä "hämäyskastike". Punasipuli, smetana ja valkopippuri antavat niin voimakasta makua kastikkeelle, että ei sitä juuri huomannut että se itse mäti uupui. Paitsi että porkkana ei poksahdellut hampaiden välissä.... 😜




Työkavereille on tullut ahkerasti leivottua kaikkea torttutaikinasta. Nämä luumu-kräämitortut on tainneet saada parhaimman vastaanoton. 😊 Muistuttivat kuulemma hieman Sabina-viinereitä...?! Osaako joku kertoa mitä ovat Sabina-viinerit....?


Ja vitsit millä ilmoilla tässä on meitä hellitty!! Sumuista ja harmaata, mutta niin kovin kaunista ♥ 


Kunpa tuo vähäinenkin lumi nyt säilyisi joulun ja uudenvuoden yli. Sit sitä voiskin tulla vähän lisää, niin pääsis pitkästä aikaa hiihtämään.... 😉

2 kommenttia:

  1. Pitääpä jossakin vaiheessa kokeilla tuota kastiketta. Oikeastakin mätikastikkeesta kyllä tykkään... sabina wiener on semmonen täytetty suorakaíteen mallinen wiener...tai ainakin semmosia minä olen nähnyt. Valkoista täytettä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään mädistä kovastikin, mutta hauskahan se on välillä näitä "korvikkeita" testata! :)
      Ja kiitos wiener vinkistä! Täytyy pitää silmät auki kaupassa käydessä... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)