perjantai 18. marraskuuta 2016

Sämpylät härkäpapurouheella & juustoraasteella (gluteeniton)


Olen täälläkin useasti tuskaillut, että tykkään syödä kasviskeittoja, mutta kun ne pirulaiset eivät pidä nälkää kovin kauaa loitolla. Mutta nyt löytyi sellainen sämpyläohje, joka sekä sopii hyvin keiton kaveriksi, että pitää kyllä nälän takuuvarmasti hetken aikaa poissa. Sellainen proteiinipommi on tämä taikina. Ohjeen löysin Inspirations -blogista. Ja teen takuulla toistekin!

Sämpylät härkäpapurouheella ja juustoraasteella
n. 6 kpl

4 dl mantelijauhetta (tai mitä tahansa haluamiasi jauhoja)
2 dl Verso härkäpapu rouheseosta
2 tl leivinjauhetta
5 rkl luonnonjogurttia
4 rkl juustoraastetta
5 rkl oliiviöljyä

Hurauta härkäpapurouhseseos blenderissä jauhomaiseksi. Sekoita se, mantelijauhe (tai muut jauhot) ja leivinjauhe ja hieman suolaa myllystä tasaiseksi jauheeksi kulhossa. Lisää niihin lusikalla sekoittaen jogurtti, juustoraaste ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa käsin ja muotoile siitä lumipallon muotoisia palloja. Asettele ne suoraan pellille tai muffinsivuokiin ja voitele rikotulla kananmunalla. Voit koristella siemenillä.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Kurkkaa uuniin välillä, etteivät sämpylät pääse palamaan. Tarjoile lämpiminä sellaisenaan, voinokareen tai juustoraasteen kera. Sämpylät sopivat ihanasti vihannessosekeiton tai salaatin kavereiksi.


Ja perjantaikevennyksenä taas pari kuvaa meidän "Pillistä ja Pullasta". ♥


Kylmät ja märät kelit ovat siitä mukavia, että kisut viihtyvät paremmin sisällä. Muuten ovat kumpikin aika itsenäisiä tapauksia ja viihtyvät paljon pihalla. Mutta kuka nyt tälläisellä kelillä.... :D


P.S. Jos en ihan väärin laskenut niin enää 36 yötä jouluun...... ♥ 

Mukavaa viikonloppua!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)