torstai 20. lokakuuta 2016

Rapeat siemennäkkärit


Näkkileipäohjeita löytyy jo aika kasa täältä blogista, mutta aina joukkoon yksi uusi mahtuu. Tämä ohje on löytynyt Pirkan ruokalehdestä. Siinä taisi alunperin olla tattarijauhojen tilalla ruisjauhoja, mutta näppärästi jauhot vaihtuvat toisiksi. Nämä leivät maistuivat mielestäni parhailta ruohosipulituorejuuston kanssa, nam! :) Kokeilin kyllä metukan ja suolakurkunkin kanssa, mutta kyllä se tuorejuusto vei voiton. Ja siis miksi juuri ruohosipulituorejuusto...? No koska se on niin hyvää, että voisin ihan lusikalla vetästä koko purkillisen suuhun eikä tuntus missään! :)

P.S. Mulla ei ollut kotona kuin mustia seesaminsiemeniä (Ruotsin tuliaisia), joten siksi näkkäristä tuli niin tummaa!

Rapeat siemennäkkärit


2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä (vaaleita tai tummia)
3/4 dl tattarijauhoja
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
5 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota noin tunti.
Sekoita taikinaa vielä kerran. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kypsennä taikinalevyjä 175 asteisessa kiertoilmauunissa tai tasalämmöllä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Laita pellit uuniin yhtaikaa. Tasalämmöllä kypsennettäessä vaihda peltien paikat päittäin kypsennyksen puolivälissä.
Nosta puolikypsät taikinalevyt uunista ja leikkaa ne pitsaleikkurilla tai pitkällä veitsellä sopiviksi paloiksi. Jatka paistamista 20 minuuttia. Kytke uuni pois päältä ja jatka paistamista jäähtyvässä uunissa, jos haluat näkkäristä kuivaa.


Muita (gluteenittomia) näkkäriohjeita löydät mm. TÄÄLTÄ, TÄÄLTÄ, TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.


Kyllä muuten syksy nyt hellii meitä upeilla keleillä!! ♥ Tänään oli taas niiiiiiiiiin hieno aamu. Olis voinut jatkaa lenkkiä vaikka kuinka kauan. Työt vaan vähän haittaavat harrastamista.... ;)


• Torstai on toivoa täynnä •

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)