maanantai 24. lokakuuta 2016

Paahdettu valkosipulikastike (muikkujen kera)


Pitkään aikaan ei ole tullutkaan muikkuja syötyä saati ostettua. Ja ai jee ne oli hyviä! Mutta täytyy myöntää, että ne neulamuikut on vielä parempia. Niitä vaan on harmillisen vaikea saada tältä kylältä. Säkylästä sais varmaan ostettua suoraan kalastajilta, mutta tietääkö joku että kestääkö muikut pakastusta? Vois hakea kerralla sit isomman satsin.

Paistetut muikut vaativat AINA kaverikseen valkosipulista kastiketta. En tiedä mistä tälläisen ajatuksen olen saanut päähäni, mutta ilman sitä muikkuja ei voi syödä (tai no ehkä just ja just voi syödä). Tämän paahdetun valkosipulikastikkeen ohjeen löysin Yhteishyvän sivuilta. Valkosipulit paahtuivat hyvin leivinuunissa samalla kun siellä paistui pari pizzaakin. Valkosipulin tuoksu on niin kertakaikkisen vastustamaton. Samaa ei varmaan ajattele ne meidän kanssaihmiset.... :D

Paahdettu valkosipulikastike


1 kokonainen valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl dijonsinappia
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus    rouhittua mustapippuria

Halkaise kokonainen valkosipuli ja nosta folioarkille. Valuta päälle oliiviöljyä. Kääri tiiviisti folioon ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Purista kypsät valkosipulinkynnet kuorista kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti, sinappi ja mausteet.


Sopii hyvin myös dippikastikkeeksi. Ja menee myös ihan sellaisenaan, nimimerkillä loput kastikkeet suoraan lusikalla suuhun.... ;)


Muikkujen paisto-ohje TÄÄLTÄ löytyykin jo. Nyt vaan kierittelin muikut ruisjauhojen sijaan tattarijauhoissa. Eikä siinä kyllä oikein mitään eroa huomaa. On ollut sitä paitsi mukava huomata, että myös erilaisten markkinoiden muikkupaistopisteet ovat alkaneet suosia tattarijauhoa. ☺

2 kommenttia:

  1. Tätä kastiketta täytyy testata! Kuulostaa ihan täydelliseltä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosipulin maku on ihana ja etenkin näin paahdettuna. Se maku muuttuu hiukan pehmeämmäksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)