tiistai 13. syyskuuta 2016

Kylmäsavulohisalaatti


Taisin mainitakin, että saimme lähes kilon verran itse tehtyä kylmäsavulohta mukaamme edelliseltä Lapin reissulta. Ja ai vitsit, että se on hyvää!!! Ja koska meidän taloudessa asustaa kaksi hyvin "ruokakokeilevaa" persoonaa, niin pitihän siitä tehdä jotain muutakin, kun vain syödä sellaisenaan leivän päällä. Patavahdin -blogista löytyi kivan oloinen ohje, jossa kylmäsavulohisalaatin pohjana oli käytetty Chipstersin valmista remoulade-kastiketta. Itsekin olen sitä joskus ostanut, ja sen makuun tykästynyt, joten rohkein mielin kokeilin tehdä siitä myös salaattia. Minusta tämä salaatti oli ihan ok, Isännän mielestä tämä taas oli ihan mielettömän hyvää & pitää kuulemma tehdä pian uudestaan! :) Että maistakaahan itse mitä mieltä te olette. Meillä ainakin pääsi tämä ohje jatkoon.... ;)

Kylmäsavulohisalaatti


300 g kylmäsavulohta
1 rs Chipstersin remouladekastiketta (200 g)
2 pientä punasipulia pieniksi kuutioiksi leikattuna
1 puntti tilliä silputtuna
koristeluun sitruunaa ja tilliä

 Kuutioi punasipulit pieniksi kuutioiksi ja jätä puolet kuutioista pinnan koristeluun.
    Silppua tilli pieneksi ja jätä tillistä myös puolet pinnan koristeluun.
    Leikkaa kylmäsavulohi myös ihan pieneksi kuutioksi ja siirrä myös kalasta osa pinnan koristeluun.
    Yhdistä siis puolet kaikista raaka-aineista remouladekastikkeen joukkoon.Sekoita tasaiseksi.
    Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja koristele pinta jäljelle jääneillä aineksilla,esimerkiksi raidoittamalla pinta vuorotellen.
    Salaatti on valmis tarjottavaksi heti. Sopii mm. ruisleivän ja uusien perunoiden kaveriksi.


Vaikka mulla astioita on muuten pilvin pimein, niin puuttui sellainen fiksu tarjoiluastia mihin tämänkin salaatin olisi saanut nätisti esille. Joko neliö tai suorakaiteen mallinen. No meni se just ja just näistä ihanista Gotlannista ostetuista kalalautasistakin... ;) Samaa tarjoiluastia asiaa murehdin viime jouluna kun tein venäläistä silliä. Täytyy jatkossa varmaan pitää silmät auki kaupoissa kulkiessa myös siinä astian hyllyjen kohdalla! Yleensä joudun ne sulkemaan, ettei kotiin kulkeutuisi lisää Muumi-astioita..... ;)


Meillä on pikkuhiljaa taas palailtu arkeen viikon Lapin reissun jäljiltä. Tänä vuonna käytiin Viskin kanssa katsastamassa Pyhä-Luoston Kansallispuiston huudit. Jonkinlaista reissupäivitystä tulossa kunhan saan kuvat johonkin järjestykseen. Tässä yksi "makupala" reissusta & väsyneestä reissukoirasta ♥


 

6 kommenttia:

  1. Ihana salaattiasetelmahan tuohon tuli! :D Kuulostaa taas niin herkulliselta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta vaan, niin se isäntäkin väitti että hyvinhän se kalalautanenkin asiansa ajoi! :D

      Poista
  2. Ei noista aineksista voi saada kuin hyvää.
    Mikä herkku ruisleivän kanssa ja siihen hyvää juomapuolta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! :) Meillä meni ihan kahvin kanssa aamupalalla, mutta veikkaan että olis maistunut myös vaikka valkkarin kanssa alkupalana... ;)

      Poista
  3. Onpa herkullisen näköinen ja kuuloinen salaatti! Mä tykkään tosi paljon noista sun kalalautasista ja lautanen sopii tuon salaatin kulhoksi enemmän kuin hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! ♥ Minäkin tykkään noista lautasista kovasti. Ne oli kyllä ihan superlöytö. Harmi kun sitä kauppaa ei enää ollut seuraavalla Gotlannin reissulla.... Ja kaiken lisäksi lautaset taisivat maksaa vain 6 € /kpl.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)