keskiviikko 17. elokuuta 2016

Punajuuri-fetamunakas


Isäntä oli lauantaina poissa kotoa, joten päivän ruokaa miettiessä sain ajatella vain ja ainoastaan itseäni. Jääkaapin antimet olivat sen verran vähäiset ja kauppaankaan ei jaksanut lähteä, mutta onneksi niistäkin vähistä aineksista sai maittavan ruuan aikaiseksi. Kokit ja Potit -blogista löytyi yksinkertaisen helpon punajuuri-fetamunakkaan ohje. Munakkaalle kaveriksi löytyi pakkasesta paketillinen kanaa. Siinä sitä olikin jo ainekset kelpo (vatsantäyttävään) ateriaan. 

Punajuuri-fetamunakas


200 g punajuuria
1/2 pieni sipuli
1 rkl oliiviöljyä
6 kananmunaa
100 g fetajuustoa
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
3 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
4 rkl turkkilaista jugurttia (tai ranskankermaa)
suolaa
mustapippuria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja siivuta sipuli. Lämmitä uuninkestävässä pannussa öljy ja uullota punajuurta ja sipulia keskilämmöllä noin 10 minuuttia eli kunnes punajuuret ja sipulit ovat kypsiä. 
Riko kananmunat kulhoon, murustele sekaan fetajuusto sekä hienonnetut yrtit ja jugurtti. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kaada punajuuri-sipuliseoksen päälle, sekoita hieman halutessasi. Laita pannu uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.


Itse en munakasta uunittanut, vaan annoin pannun olla liedellä, miedolla lämmöllä ja kansi päällä kunnes munakas oli täysin hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)