perjantai 1. heinäkuuta 2016

Viikonlopun aamupalat


Normaalit arkiaamut sujuvat aina itsellä saman kaavan mukaan - herätyskellon soidessa ylös, vessaan, hammaspesu, vaatteet päälle, iso lasillinen vettä naamariin ja lenkille. Lenkiltä tultua suihku, Viskille ja kissoille ruokaa, äkkiä eväät kassiin ja töihin. Tähän aikatauluun ei paljoa mitään ylimääräistä sisällytetä. (Paitsi nyt olen opetellut lukemaan päivän lehden jo aamuisin.)


 Tosin täytyy myöntää että heti tänään poikkesin tästä aikataulusta! :) Kävin eilen mustikkametsällä Viskin kanssa. Viski löysi heti metsään päästyä jonkun tosi kivan jäniksen hajun ja lähti sitä jänöstä etsimään. Sillä välin ehdin saamaan vajaa pari litraa mustikoita ämpäriin. Ja metsästä lähdettäessä koira oli ihan väsyksissä etsittyään jänöjussia. Joten tänään aamulla Viskin meni vähän uni pitkäks ja ehdin siinä hänen heräämistä odotellessa tehdä yhden mustikkapiirakan. Mutta tämä tälläinen aikataulu toteutuu vain ehkä kerran kuussa.... Siksipä rauhaisat aamut onkin ihan parhaita! Viikonloput yritetään rauhoittaa niin, että mitään ei tapahdu ainakaan ennen klo 10 aamulla. Ja juuri sen takia, että saadaan sekä kunnon yöunet, että kunnon aamupala. 



Pienillä tomaatti-mozzarellamunakkailla viikonloppu alkaa erittäin herkullisesti. Etenkin nyt kun tomaatit ovat parhaimmillaan ja yrtit saa napattua omasta yrttiruukusta. 

Tomaatti-mozzarellaminimunakkaat
1 annos

1 kananmuna
1 rkl kermaa
suolaa
mustapippuria
50 g mozzarellajuustoa
2 kirsikkatomaattia
oreganoa tai pizzamaustetta
paistamiseen voita
koristeluun tuoreita basilikan lehtiä

Vatkaa haarukalla pienessä kulhossa kananmunan rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen kermaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.  
Sulata pienellä lettupannulla nokare voita kussakin kolossa, annostele munakastaikina koloihin. Siivuta päälle mozzarella ja kirsikkatomaatit. Ripottele oregano pinnalle. Anna juuston sulaa ja tarjoile heti. 


Ja pekoni (ja välillä myös nauravat nakit) kuuluvat meillä ehdottomasti kunnon aamupalapöytään! ☺
 


4 kommenttia:

  1. Kuulostaa tutulta aamusetiltä (ilman koiraosaa) :) Tuollainen aamiainen maistuis kyllä vaikka joka päivä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin maistuis kyllä. Mutta jos sitä söis joka päivä niin lähtiskö siitä se hohto mikä siinä nyt on? Tai sit pitäis vaan keksiä uusia "special-aamupaloja" ☺

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kyllähän tuollaisia aamupaloja on kiva välillä saada kotonakin. Ettei vaan aina "harvinaista herkkua hotellissa" ☺☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)