keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Saiturin lehtipihvit


Lehtipihvi ja maustevoi - nam! 
Kenen muun ikiaikainen suosikki ravintoloiden ruokalistoilta on lehtipihvi? Minä kuulun tähän joukkoon. Nykyään kyllä valitsen yleensä aina ihan jotain muuta, mutta kummasti se lehtipihvi sieltä listalta edelleen ottaa silmään. Ja pienenä en tainnut mitään muuta liha-annosta ravintolassa suostua syömään kuin lehtipihviä.
Ehkä juuri siksi tämä Tinskun keittiöstä löytynyt resepti ottikin niin kovin silmään! :) Minä tietenkin heti olin kärkkään kieleni kanssa toteamassa omista tuotoksista, että ei tämä kyllä ihan täysin saman makuinen lehtipihvin kanssa ole. Mutta minäpäs olenkin yleensä tainnut syödä lehtipihvini possusta tehtynä! :) Hyviä nämä olivat, ja isännälle oikeinkin suurta herkkua. Hänelle tein vielä kunnon lohkoperunat pihvin kylkeen.

Saiturin lehtipihvit


 n.130g naudanjauhelihaa per pihvi
voita tai öljyä paistamiseen
mustapippuria ja suolaa myllystä
muita mieleisiäsi mausteita
tuorekelmua pihvin muotoiluun

Leikkaa tuorekelmusta noin A4 kokoinen pala. Laita jauheliha kelmun päälle ja muotoile sitä käsin hieman pihvin malliin. Älä siis mausta pihvejä vielä tässä vaiheessa.
Leikkaa kelmusta toinen yhtä suuri pala ja laita se pihvin päälle.
Kauli kaulimella (tai esim. viinipullolla jos et omista kaulinta) pihviä kelmujen välissä ison lehtipihvin malliseksi. Mitä ohuempi sitä parempi. Noin 1 mm paksuinen olisi ihan ideaali koska kypsyessään liha vetäytyy kasaan ja paksunee. Laita pihvi kohmettumaan pakastimeen noin 5-10 minuutiksi.
 Laita paistinpannulle nokare voita tai öljyä ja kuumenna pannu todella kuumaksi. Kuori kohmeinen pihvi kääreistään ja nakkaa pannulle. Käännä kun nesteet nousevat pihvin pintaan.
Rouhi paistetun pinnan päälle suolaa, mustapippuria ja käytä muita mieleisiäsi mausteita.
Tarjoile mieleisiesi kastikkeiden ja lisukkeiden kera.

Vinkki: Jo haluat grillata pihvit niin teet grillipelti laittamalla alle pala foliota. Folion päälle leivinpaperi ja käännä folion reunat leivinpaperin reunojen yli. Jos laitat saiturinpihvit suoraan grilliin tai parilalle niin ne tuppaavat repytymään. Jos käytät sähkögrilliä tai parilapannua niin pelkkä leivinpaperi riittää ja parilan kuviot tulevat silti pihviin.



Maustevoihin laitoin ainoastaan pehmeää voita, yhden valkosipulin kynnen, kuivattua persiljaa ja hieman suolaa & mustapippurirouhetta.


Viime postauksessa taisin esitellä pihakukkaseni  1/2. Tässä siis se loppuosa 2/2.


Tuo kukka on kuin karkki. Sen vois syödä vaikka yhdeltä istumalta, mutta ei vaan taida olla syömäkelpoista tavaraa.


Ja jos vaikka välillä taas kuvia meidän kissoista. Nämä on otettu silloin, kun olimme lähdössä Radio-Rock risteilylle ja Viski oli jo hoidossa.


Ai että kissat nauttii kun Viski on välillä pois kotoa. Saavat olla ihan rauhassa! :)


Viskillä kun on välillä aina tapana kiusata kissoja.
Ja Viski toteaa tähän tietenkin että "jaa mää vai?"


 Nyt raparperisavotan kimppuun... :) Omalle pihalle on vasta just istutettu raparperia, joten siitä ei itselle vielä iloa tänä kesänä ole, mutta onneksi mamman puskia saa käydä ihan luvan kanssa harventamassa. Pakastimeen olen jo muutaman rasian saanut, mutta josko vielä pari lisää. Ja kaverille kans.



6 kommenttia:

  1. Kuvassa näyttää ihan kokolihapihviltä. Kiva kun saa uusia vinkkejä jauheliharuokiin. Tätä teen viikonloppuna. Kiitti kun jaoit tämän. Pimu-kissa näyttää jo niin vantteralta kaverilta :)
    t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ulkonäkö on kyllä ihan täysin kokolihapihvin! :) Toivottavasti teillekin maistuivat pihvit.
      Pimu on aika vanttera tyyppi. Ja pakko ollakin, jotta pärjää "taisteluissa" Viskin kanssa.

      Poista
  2. Mulla on aina pakastimessa hätävarana näitä. Teen usein ihan tarjous nauta-sikajauhelihasta, pakastan leivinpaperi välissä ja niin on helppo ottaa aina kun ei jaksa mitään ihmeempää. Paistuu täys pakasteenakin nopeesti, täytyy vaan paistaa kypsäksi kun on possua mukana! Mutta naudanlihasta täytyy kyllä myöskin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on kans tästä lähtien pidettävä silmät ja korvat auki tarjousjauhelihan suhteen. Näitä tosiaan voisi tehdä pakasteeseen valmiiksi. Ja kiitos vinkistä, tuo leivinpaperi kuulostaa vähän kätsymmältä kuin kelmut! :) Ja pitää minunkin testata tuo sika-nautajauheliha. Itse olen enemmän sen ystävä kuin pelkän naudanjauhelihan.

      Poista
  3. Kiva, että jaoit tämän reseptin! Jauheliha, tuo kotikeittiön jonkin sortin perusraaka-aine saa aika useinkin fiiliksen...tätä löytyy kaapista, mutta mitähän siitä tällä kertaa taikoisi. Näitä en olekaan koskaan tehnyt :) Voin vaan kuvitella kissojen nautinnon ilman Viskiä ja myöskin sen, että Viskillä riittää hlökohtaista hubaa heitä kiusatessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että muilla on samoja "ongelmia" - mitähän siitä nyt taikoisi! :) Meilläkin on aina vähintään pari pakettia jauhelihaa pakastimessa, koska siitä on niin helppo ja nopea taikoa syötävää.
      Kissat kyllä nauttivat niin kovin kun Viski on välillä pois kotoa. Sen oikein huomaa niistä, kuinka vapauttavaa on kun ei koko ajan tarvitse "pelätä" että minkä kulman takaa se nyt tulee ja mitä se tällä kertaa keksii. Nykyään viski pystyy jo 90 % ajastaan olemaan ajamatta kissoja takaa, mutta välillä se kiusaus vaan kasvaa liian suureksi... :/

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)