maanantai 30. toukokuuta 2016

Mantelikala (gluteeniton)


Mantelikala kuuluu mulla näihin jo useat vuodet "to-do -listalla" majailleisiin herkkuihin. Pitkään on jo sitä pitänyt kokeilla, mutta jotenkin vaan aina täysin unohdan sen kun mietin viikon ruokalistaa. Mutta viime viikolla kun Kääpiölinnan köökin Anu oli sitä tehnyt, niin pitihän minun tehdä heti perässä. Luin taas valmistusohjeen vähän puolihuolimattomasti, niinkuin yleensä aina, ja puristin sitruunamehua sekä kerman joukkoon, että suoraan kalapaloille. Mutta sitruuna sopii kalan kanssa, joten mitään vahinkoa ei sattunut. Korppujauhon vaihdoin suosiolla mantelijauhoon. En tiedä miltä tämän ruuan kuuluisi maistua, mutta ei tuo mantelijauho tästä ainakaan huonoa tehnyt, päinvastoin. Ainoa huono puoli tässä reseptissä oli, että ruokaa tuli meille kahdelle aivan liian vähän! :) Ensi kerralla teen siis tuplasatsin. Koska tätä todellakin pitää tehdä uudelleen. 

 Mantelikala (gluteeniton)


400 g seitiä
3/4 dl mantelijauhoa (tai korppujauhoja)
reilu 1 dl mantelilastuja
2 dl ruokakermaa
2-3 tl sitruunankuoriraastetta
3 rkl tuoretta tilliä (silputtuna) tai maun mukaan kuivattua
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

  Ota kala sulamaan puolisen tuntia ennen ruoanvalmistusta. Sekoita mantelijauhot ja mantelilastut kermaan. Jätä pieni osa mantelilastuista koristeluun. Mausta seos sitruunankuorella ja tillillä, anna turvota noin 5 minuuttia.
  Nosta kalapalat uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä kalan päälle manteliseos, ripottele pintaan loput mantelilastut ja kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa kala vaikka kasvisten (ja perunan) kanssa.

P.S. Kannattaa pistää nuo kalapalat sulamaan jo tuohon maustettuun manteli-kermakastikkeeseen. Tulee todella maukasta kalaa! :)


Mulla on jopa kaksi kukkasta pihalla ja tässä niistä toinen. Minusta ei oikein vielä ole löytynyt viherpeukalon vikaa... ;) Hyvä kun olen nämä kaksi kukkasta jaksanut/muistanut kastella. Ehkä se vanhentuminen tuo joskus mukanaan sen vihreän peukalon. Tai sit ei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)